M.E.D.Storage.CorruptDataException-18334 logged as Error 4999 in Exchange Server 2010 SP3 ?

Hi,

Not sure why I got this issue logged regularly in one of my particular Hub Transport & Client Access Server (single server) running Exchange Server 2010 SP3 on Win 2008 R2 SP1.

Log Name:      Application
Source:        MSExchange Common
Date:          12/04/2015 7:06:28 PM
Event ID:      4999
Task Category: General
Level:         Error
Keywords:      Classic
User:          N/A
Computer:      PRODHTCAS02-VM.domain.com
Description:
Watson report about to be sent for process id: 3056, with parameters: E12, c-RTL-AMD64, 14.03.0123.004, M.E.RpcClientAccess.Service, M.Exchange.StoreProvider, M.M.MapiStream.get_Length, M.E.D.Storage.CorruptDataException-18334, aea7-d008, 14.03.0123.002.
ErrorReportingEnabled: False

Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
  <System>
    <Provider Name="MSExchange Common" />
    <EventID Qualifiers="16388">4999</EventID>
    <Level>2</Level>
    <Task>1</Task>
    <Keywords>0x80000000000000</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime="2015-04-12T09:06:28.000000000Z" />
    <EventRecordID>1408479</EventRecordID>
    <Channel>Application</Channel>
    <Computer>PRODHTCAS02-VM.domain.com</Computer>
    <Security />
  </System>
  <EventData>
    <Data>3056</Data>
    <Data>E12</Data>
    <Data>c-RTL-AMD64</Data>
    <Data>14.03.0123.004</Data>
    <Data>M.E.RpcClientAccess.Service</Data>
    <Data>M.Exchange.StoreProvider</Data>
    <Data>M.M.MapiStream.get_Length</Data>
    <Data>M.E.D.Storage.CorruptDataException-18334</Data>
    <Data>aea7-d008</Data>
    <Data>14.03.0123.002</Data>
    <Data>False</Data>
    <Data>
    </Data>
  </EventData>
</Event>

Open in new window


The other HT&CAS server node doesn't get this error logged regularly.

So far there is no user complained about anything related to this issue that I know of.

Does this also related to this error that is logged in another HT&CAS server role ? as I logged in this thread: http://www.experts-exchange.com/Software/Server_Software/Email_Servers/Exchange/Q_28647132.html
LVL 9
Senior IT System EngineerIT ProfessionalAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

HariomExchange ExpertsCommented:
This issue may occurs if exchange version are inconsistent.

Do you have same rollup / service pack applied on all the servers ?

I recommend you keep all of the exchange server versions the same and check the result.
0
Senior IT System EngineerIT ProfessionalAuthor Commented:
yes, all of them are the same 2010 SP3.
0
HariomExchange ExpertsCommented:
Have you also verified the roll up installed for Exchange 2010 ?.
0
Problems using Powershell and Active Directory?

Managing Active Directory does not always have to be complicated.  If you are spending more time trying instead of doing, then it's time to look at something else. For nearly 20 years, AD admins around the world have used one tool for day-to-day AD management: Hyena. Discover why

Senior IT System EngineerIT ProfessionalAuthor Commented:
no roll up is installed, so all servers are all still on SP3:

2x Mailbox servers (no DAG)
2x HT-CAS servers
0
compdigit44Commented:
Have you run the Exchange BPA to see if it finds any problems? When is the first this error started in your logs??? Does it correlate with any chances in your environment?
0
Senior IT System EngineerIT ProfessionalAuthor Commented:
Does running the Exchange BPAin all server roles Can cause any outage ?
0
compdigit44Commented:
Running the Exchange BPA do not cause an outage.
0
Senior IT System EngineerIT ProfessionalAuthor Commented:
ok, so in this case I've visitedhttp://support.microsoft.com/kb/2665115 but it suggest Exchange Server 2010 SP2 UR 1, mine is now on SP3.
0
compdigit44Commented:
I am reading two interesting article on this error...

One stats this is fixed in rollup 4 but you are already running SP3.. The other error can accure from a problem mailbox with invalid characters.


http://www.theemailadmin.com/2011/03/troubleshooting-event-id-4999/
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
Senior IT System EngineerIT ProfessionalAuthor Commented:
Thanks !
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Exchange

From novice to tech pro — start learning today.

Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.