Outlook 2013 - Messages get marked unread after reply (only when clicking the alert to open a message)

I am experiencing a mildly infuriating issue with Outlook 2013. When I receive an email, if I click the alert box that pops up to open the email and reply to it from that window, the message gets marked unread when I actually send the reply. It is driving me crazy.

I think it has to do with the "Mark Unread" button. When I click the alert box, that button is already "on". I don't know why that would be.

See attached screenshot.
markunread.jpg
street9009Asked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

AmitIT ArchitectCommented:
Can you check from another PC or machine. If you see same issue. If not, reinstall Office or outlook again.
0
street9009Author Commented:
I don't have Outlook 2013 on any other PCs currently. But I do have 2010 on another and I tested there and it does not have that problem.

Is a reinstall the only fix?
0
AmitIT ArchitectCommented:
If it working fine on 2010, that rules out server here. You reinstall  Outlook 2013 or complete Office 2013 and install it fresh again.
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
Ultimate Tool Kit for Technology Solution Provider

Broken down into practical pointers and step-by-step instructions, the IT Service Excellence Tool Kit delivers expert advice for technology solution providers. Get your free copy now.

Sudeep SharmaTechnical DesignerCommented:
Did you tried re-indexing the system? Also make sure that Outlook is included in the Indexing search option.

Sudeep
0
street9009Author Commented:
Uninstall and reinstall fixed it.
0
street9009Author Commented:
And just like that, it's already happening again. Would Microsoft Lync (Skype for Business) have anything to do with this? I'm doing the Windows updates now after re-installing Lync (I had to uninstall it to get Office to reinstall).
0
AmitIT ArchitectCommented:
You have some other tool or software, like handheld device with Active Sync. You might need to look, where all you configured the profile.
0
street9009Author Commented:
Sorry, not sure what you mean.
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Outlook

From novice to tech pro — start learning today.

Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.