exchange 2013 OWA An unexpected error occurred and your request couldn't be handled. X-OWA-Error: System.NullReferenceException

something went wrong

An unexpected error occurred and your request couldn't be handled.
X-OWA-Error: System.NullReferenceException
X-OWA-Version: 15.0.847.32
X-FEServer: SRVOWAxx
X-BEServer: SRVEXCHxx
Date: 12/06/2015 23:02:53

Same issue for OWA en ecp

IIS services are started
All pool services are started
LVL 2
manuverhaegenSystem & Storage AdminAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

Amit KumarCommented:
Please refer this article OWA_Error, and see if mentioned events are there on your servers.

Once you are confirmed that events are there and this article can be a remedy for this issue so take backups as required and then proceed with changes.
1
manuverhaegenSystem & Storage AdminAuthor Commented:
There are no events in the application event log
0
manuverhaegenSystem & Storage AdminAuthor Commented:
When I open the owa URL on the server desktop then we get the login page

After logon : 500
unexpected error :(

An error has occurred and your request could not be completed. Try again.
0
Ultimate Tool Kit for Technology Solution Provider

Broken down into practical pointers and step-by-step instructions, the IT Service Excellence Tool Kit delivers expert advice for technology solution providers. Get your free copy now.

Amit KumarCommented:
First try to failover your databases and see if any event is coming on mailbox server or on CAS server.
0
manuverhaegenSystem & Storage AdminAuthor Commented:
I have only 1 database server and 1 CAS server
0
Amit KumarCommented:
Then there must be some events, try to reboot both servers. First CAS server then mailbox server.

Did you installed any RU recently on servers?
0
manuverhaegenSystem & Storage AdminAuthor Commented:
I have use the following sollution:
http://www.blog.edbtopst.org/ecp-and-owa-login-fails-with-error-500-in-exchange-2013.html

difference with the above LINK click on recycle not on Recycling then it work.
1

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
manuverhaegenSystem & Storage AdminAuthor Commented:
Amit Kumar Goyal has made me think in the right direction.
0
Oliver ChitsamatangaCommented:
how do you install adsiedit ?  on a windows 7 pro sp1?
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Exchange

From novice to tech pro — start learning today.

Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.