Sharepoint 2010 Event Id 57 Please Help

SharePoint 2010 SP2 64 Bit Farm
SQL 2008


Get this error every so often

Log Name:      Application
Source:        Microsoft-SharePoint Products-SharePoint Foundation Search
Date:          6/20/2015 12:57:32 PM
Event ID:      57
Task Category: Search service
Level:         Warning
Keywords:      
User:          mydom\spserv
Computer:     SERV013.FQDN.com
Description:
A database error occurred. Source: Microsoft SQL Server Native Client 10.0 Code: 0 occurred 1 time(s) Description: No value given for one or more required parameters.

Context: Application 'Search_index_file_on_the_search_server'
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
  <System>
    <Provider Name="Microsoft-SharePoint Products-SharePoint Foundation Search" Guid="{1C415899-58B3-4BFC-9236-105E7FD38719}" />
    <EventID>57</EventID>
    <Version>14</Version>
    <Level>3</Level>
    <Task>173</Task>
    <Opcode>0</Opcode>
    <Keywords>0x2000000000000000</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime="2015-06-20T16:57:32.551307000Z" />
    <EventRecordID>23941</EventRecordID>
    <Correlation />
    <Execution ProcessID="5092" ThreadID="4228" />
    <Channel>Application</Channel>
    <Computer>SERV013.FQDN.com</Computer>
    <Security UserID="S-1-5-21-3054588571-1341459584-784128302-3140" />
  </System>
  <EventData>
    <Data Name="string0">Microsoft SQL Server Native Client 10.0</Data>
    <Data Name="string1">0</Data>
    <Data Name="string2">1</Data>
    <Data Name="string3">No value given for one or more required parameters.</Data>
    <Data Name="string4">

Context: Application 'Search_index_file_on_the_search_server'</Data>
  </EventData>
</Event>

My string3 has no value

I found other postings with SQL Lock Status but not the same

Thoughts

Thanks

Tom
LVL 23
Thomas GrassiSystems AdministratorAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

martushaProduct managerCommented:
Is your SharePoint search working and giving a results?
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
Thomas GrassiSystems AdministratorAuthor Commented:
Martusha

It was working and still is kinda.

What I mean is I had it working for searching the information the first day but after I added more documents lets say they are not indexed.

The errors above seem to happen only once in awhile

The SharePoint Foundation Search Refresh job runs every hour  and it runs successfully

I ran this

PS C:\> get-spsearchservice | select *


ServiceName                 : SPSearch4
PerformanceLevel            : PartlyReduced
TypeName                    : SharePoint Foundation Search
Required                    : True
AddStartAddressForNonNTZone : False
MaxBackupDuration           : 2880
ProcessIdentity             : SPProcessIdentity
Instances                   : {, }
Applications                : {}
JobDefinitions              : {SharePoint Foundation Search Refresh}
RunningJobs                 : {}
JobHistoryEntries           : {, , , ...}
CanUpgrade                  : True
IsBackwardsCompatible       : True
NeedsUpgradeIncludeChildren : False
NeedsUpgrade                : False
UpgradeContext              : Microsoft.SharePoint.Upgrade.SPUpgradeContext
Name                        : SPSearch4
DisplayName                 : SPSearch4
Id                          : 95fd27ce-a948-48db-84cb-1aefd19ce2d5
Status                      : Online
Parent                      : SPFarm Name=SharePoint_Config_2010
Version                     : 13510
Properties                  : {SearchProviderName}
Farm                        : SPFarm Name=SharePoint_Config_2010
UpgradedPersistedProperties : {}

Also just found this

Error in Portalcrawl Web Service  which was on 6/14/2015 at 9:31am



thoughts
0
Thomas GrassiSystems AdministratorAuthor Commented:
Martusha

Is your SharePoint search working and giving a results?

How do I check for this?
0
Thomas GrassiSystems AdministratorAuthor Commented:
Martusha

This still happens

Any ideas ?

Thanks

Tom
0
Thomas GrassiSystems AdministratorAuthor Commented:
Martusha

SharePoint search service is now working

I think  this cleared up this error.

If it reoccurs I will open new issue.

Thanks

Tom
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Microsoft SharePoint

From novice to tech pro — start learning today.

Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.