Wordpress Enfold theme Contact Form settings reverting back each time settings are opened

A website I'm helping look after is running the latest version of Wordpress and uses the Enfold theme (a very popular one). In the CMS, Enfold provides a visual editor with various Content Elements, including a Contact Form.

I have two pages making use of contact forms. I can successfully update the settings for both contact forms (eg the heading, the email address the data is sent to), and they save and publish with no problem, but when I reopen the settings they revert back to an old version of the settings (with an incorrect email address, heading, and colours).

I'm stumped as to why this might be happening. There is some support available for the Enfold theme, but it will probably take at least a couple of hours to go through the process of using it. I would really appreciate some ideas on why this might be happening. It's not a browser cache issue (it still occurs in a private/incognito browsing window).
LVL 36
Terry WoodsIT GuruAsked:
Who is Participating?

[Product update] Infrastructure Analysis Tool is now available with Business Accounts.Learn More

x
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

Jason C. LevineDon't talk to me.Commented:
Odds are it's a theme coding issue.  Whenever you are working with Themeforest Themes, you run the risk of it doing weird things because Themeforest doesn't have a rigorous testing requirement for its authors.  

Typically a theme author will save settings like this in the wp-options table and the issue you describe is either the theme control panel not saving the options properly to the database or it's doing something oddball with option data entirely.  I can't tell you anything more because I'm not spending $58 to debug it :)

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
Terry WoodsIT GuruAuthor Commented:
Thanks; looks like I will probably have to go through the support process with the theme author(s).
Jason C. LevineDon't talk to me.Commented:
Unfortunately, yes.  I would love to hear what they say though...
Terry WoodsIT GuruAuthor Commented:
Thanks! Another developer took over this bug, so I don't know what the eventual outcome was unfortunately, but contacting the developer was definitely the best action to take in this case.
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
WordPress

From novice to tech pro — start learning today.