Avatar of Leon Taljaard
Leon Taljaard
Flag for South Africa asked on

SCCM 2012 R2 SP1 WSUS issue

Hi Guys,

I am having an issue with my WSUS on SUP server, i keep getting an error in my WSUSCtrl.log as shown in the attached image, i have tried updating the WSUS to the latest patches but nothing I have tried has worked so far. Any suggestions would be appreciated.

Capture-WSUS.PNG
Microsoft Server AppsMicrosoft Server OSWSUS

Avatar of undefined
Last Comment
Leon Taljaard

8/22/2022 - Mon
Member_2_6492660_1

0x80131701 means that failed to find a required export in the runtime.

Is there any warning or error in the WSUS server? If yes, please post it here.
Leon Taljaard

ASKER
Hi Thomas,

I managed to get rid of the error by removing .net 4.5.2 and installing .net 4, this seemed to get everything working again.

the only issue I have now is that the updates are not actually downloading to the WSUSContent folder, but SCCM says it downloaded and processed the updates.

This is a reinstall of a crashed WSUS setup so i am not sure if there might be something else wrong.
Member_2_6492660_1

Run wsusutil checkhealth from a command prompt on the ways server then check the application log for the message results

On the wsus server check the sync process

Did you move the folder?
Your help has saved me hundreds of hours of internet surfing.
fblack61
Leon Taljaard

ASKER
The only thing i get back from running that is "No client computers have ever contacted the server."

I think i need to remove all the roles and uninstall WSUS, reboot the servers and then possibly try again.

I see a whole lot of expired updates from the previous install that are still there and have not been removed even though they are not in any update groups.
ASKER CERTIFIED SOLUTION
Member_2_6492660_1

Log in or sign up to see answer
Become an EE member today7-DAY FREE TRIAL
Members can start a 7-Day Free trial then enjoy unlimited access to the platform
Sign up - Free for 7 days
or
Learn why we charge membership fees
We get it - no one likes a content blocker. Take one extra minute and find out why we block content.
Not exactly the question you had in mind?
Sign up for an EE membership and get your own personalized solution. With an EE membership, you can ask unlimited troubleshooting, research, or opinion questions.
ask a question
Leon Taljaard

ASKER
Hi Thomas,

Apologies for the late response, i am checking the server now and will get back to you ASAP
Leon Taljaard

ASKER
Hi Thomas,

it seems to be working now, but just a quick question. Once the secondary is working do the SCCM clients at the secondary automatically get a policy change to connect to the local secondary SUP or would i need to force them with a GPO per site ?

Thanks
Get an unlimited membership to EE for less than $4 a week.
Unlimited question asking, solutions, articles and more.
Member_2_6492660_1

Glad to hear it is working

If your domain does not have any issues with gpo syncing they computers should be ok in time. But if your impatient then do a force. Then check with gpresult /r or rsop
Leon Taljaard

ASKER
Hi Thomas,

I know I have already marked the answer but would you perhaps know why my one Secondary site just has this in its "wsyncmgr.log"

Capture.PNG
Do i just need to wait