Cannot restore an MS image in vmware

I have made an image using WIndows 8.1 and want to install on my VM machine, I have over the network but its not working, I believe that this because the VM hasn't got an IP, so I put the image n a portable drive and again I cant achieve what I want, can anyone help? Thanks Alex
AJ1978Asked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

AJ1978Author Commented:
My Issue
0
Andrew Hancock (VMware vExpert / EE MVE^2)VMware and Virtualization ConsultantCommented:
what VMware product.
0
AJ1978Author Commented:
10.0.1
0
Ultimate Tool Kit for Technology Solution Provider

Broken down into practical pointers and step-by-step instructions, the IT Service Excellence Tool Kit delivers expert advice for technology solution providers. Get your free copy now.

Andrew Hancock (VMware vExpert / EE MVE^2)VMware and Virtualization ConsultantCommented:
VMware Workstation?

if using USB have you made sure the USB drive is connected and presented to the VM.

also if using a network make sure that Bridged Networking is selected.
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
AJ1978Author Commented:
Bridged Networking is selected :) But when I I load windows, restore options > troubleshoot >  CMD, I am unable to ping anything on the network. All other VM's are fine! So I decided to use USB even though the VM can see imaged.
0
AJ1978Author Commented:
Thanks for the help, its appreciated.
0
Andrew Hancock (VMware vExpert / EE MVE^2)VMware and Virtualization ConsultantCommented:
It would seem Windows does not have a driver for the VM loaded.

can you check networking in that VM ?
0
AJ1978Author Commented:
Now you have lost me
0
Andrew Hancock (VMware vExpert / EE MVE^2)VMware and Virtualization ConsultantCommented:
When you load WIndows you cannot ping, because there is no network interface in the restore VM.
0
AJ1978Author Commented:
Okay - I don't think have made myself clear so I will try to just bullet point this.

1. I wanted to test Windows Imaging Windows 8
2. I wanted to test the image in a VM
3. I created a New VM and said that I would install the OS later.
4. I stared the VM using a Windows 8 CD
5. It try to load using PXE
6. I ESC this and wait for the OS to start the install
7. I choose repair
8. Choose Advance
9. Search for image on USB or network neither work.

Alex
0
Andrew Hancock (VMware vExpert / EE MVE^2)VMware and Virtualization ConsultantCommented:
Okay, to search the network, the OS must have a network interface which the Windows CD recognizes... this is why this is failing,.

as for USB, you have connected the USB device to the VM ?
0
AJ1978Author Commented:
Okay I would like to do this via USB, please can you confirm how I connect the device. I thought I was doing it right but perhaps not. Alex
0
AJ1978Author Commented:
it the task bar of the VM window of teh VM I see the VM HDD, CD, NIC, Printer, Sound, and USB device all with green dots
0
Andrew Hancock (VMware vExpert / EE MVE^2)VMware and Virtualization ConsultantCommented:
Select > VM > Removeable devices > select the USB device > Connect (disconnect from host)

that should connect the device to the VM.
0
AJ1978Author Commented:
Which it does so thats part is good but i cant load the image as when it search its see no image.
0
AJ1978Author Commented:
The issue is resolved Andrew you are correct about USB, I will update you again tomorrow as I need to turn off this PC.  Thanks for all the help.
0
AJ1978Author Commented:
Hi Andrew - The USB driver worked but only on 1 particular USB drive which I found strange. Your solution worked on I wanted to understand why it worked on only this particular USB drive.
0
Andrew Hancock (VMware vExpert / EE MVE^2)VMware and Virtualization ConsultantCommented:
That does seem strange, and it must be down to supported USB devices.
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Windows 8

From novice to tech pro — start learning today.

Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.