Issue connecting to exchange 2010 using MS management tool

SR Zak
SR Zak used Ask the Experts™
on
Hello Experts,

I am getting this error message and I am not able to connect to my MS Exchange 2010 server. I only have one exchange server and the service status is showing as started.

Not sure what to tell my support guys as right now they are doing RDP.

Please help.
admintool.PNG
Comment
Watch Question

Do more with

Expert Office
EXPERT OFFICE® is a registered trademark of EXPERTS EXCHANGE®
Hi,

Please open the Services.msc tool (Windows+R -> Services.msc -> OK) and look for the World Wide Web Publishing Service. If it is not started please go ahead and start it. Once that is done please restart EMC.

Kind regards,
Network Solutions
Commented:
Nope that did not work . Tried it before putting the question.
Hi again,

Sorry, I just re-read your question and you stated that the service is showing as started. Are you using EMC on the same server that Exchange is installed on?

Kind regards,
Ensure you’re charging the right price for your IT

Do you wonder if your IT business is truly profitable or if you should raise your prices? Learn how to calculate your overhead burden using our free interactive tool and use it to determine the right price for your IT services. Start calculating Now!

Exchange UserSystems Administrator

Commented:
Please check if your EMC is on the same site or the subnet of your computer running EMC is a part of one of the AD sites ?
SR ZakNetwork Solutions

Author

Commented:
I fixed the issue. The server has SP2 and my download was SP1.

Thanks all.
SR ZakNetwork Solutions

Author

Commented:
I am giving you the points as you were straight forward. The rest of the respondents just speculated.

Thank you.

Do more with

Expert Office
Submit tech questions to Ask the Experts™ at any time to receive solutions, advice, and new ideas from leading industry professionals.

Start 7-Day Free Trial