Visual Studio Team Foundation Server 2015 Reporting setup

Hi Experts,

I have set up an entirely new virtual Win Server 2012, installed SQL Server 2014, and then installed Visual Studio Team Foundation Server 2015 (TFS)

All installations went perfectly, database instance is all good, however when I come to CONFIGURE the TFS full server using the wizard, I go through each step accepting all defaults, and also tick the checkbox to configure 'reporting' (I do have a reporting service set up in SQL)

But when I get to the end of the wizard, and have to verify all settings, the only thing that fails, is an authentication issue.. see the attachment for the exact error

I think this is a general 'reporting' configuration step I am missing.. I am logged in as THE domain administrator.. I even added SYSTEM and SERVICE accounts into the local administrator group on the server, as well as myself
Visual-Studio-Team-Foundation-Report.jpg
Nathan LindleyIT Support EngineerAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

David Johnson, CD, MVPOwnerCommented:
you have to set up reporting services if you want to use it to use the account that TFS will be running as
0
Nathan LindleyIT Support EngineerAuthor Commented:
Hi David,

Reporting services is installed on this SQL server.. Please can you elaborate?
0
David Johnson, CD, MVPOwnerCommented:
have you configured the Authors, and other reporting services users  .. http:\\sqlserver:81 is the default url
0
Ultimate Tool Kit for Technology Solution Provider

Broken down into practical pointers and step-by-step instructions, the IT Service Excellence Tool Kit delivers expert advice for technology solution providers. Get your free copy now.

Nathan LindleyIT Support EngineerAuthor Commented:
David,

My Reports Manager URL ... looking in the 'Reporting Services Configuration Manager' is http://tp-thing-01/Reports_JAMBO_DEV/

This works, when I browse to this, i do get the Reports Manager web interface. Am I in the correct place?
0
Nathan LindleyIT Support EngineerAuthor Commented:
I had to point the reporting service to a remote SQL instance which is running on SQL 2008 full with reporting services AND Analysis service installed.
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
Nathan LindleyIT Support EngineerAuthor Commented:
Resolved this myself from research
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
DB Reporting Tools

From novice to tech pro — start learning today.

Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.