VMware 6.0 web client - "Use Windows session authentication" is grayed out

"Use Windows session authentication" is grayed out in VMware 6.0 web client. I have installed Client Integration plugin -- many times.
Have tried all 3 browsers (IE 11.0, Chrome  45.0. and Firefox 40.0.3). The machine is Win7. Thanks.

AK
LVL 3
AkulshAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

MazdajaiCommented:
Have you reboot vcenter and ensure all vmware related services are indeed running?
0
Sudeep SharmaTechnical DesignerCommented:
What login credentials are you using to login to vCenter?

You should not try using the domain administrator or local administrator of Windows, you must use SSO credentials first and then assign the permission to local user or AD User or AD group to have access to vCenter.
SSO login should be like this:
User: administrator@vshpere.local
Password: ...the password that you have used while installing the vCenter........"

Thanks,
Sudeep
0
AkulshAuthor Commented:
Mazdajai,

Yes, all 'Automatic' startup services are running on vCenter server. BTW, the issue is not with vCenter server or its services, since I can use web client fine. The problem is that "Use Windows session authentication" is greyed out in web client, so I have to manually put credentials each time. I want to check that box to save time.

Sudeep Sharma,

You have not understood my question. I have done all assignments of permissions that you mention. That is why I wish to use cached Windows credentials. When I manually put my Windows userID and password, logon works fine.
0
AkulshAuthor Commented:
Just to clarify, this question is about non-functioning "Client Integration Plugin" -- as stated initially.

Perhaps there is no solution, other than using Opera browser. See this:
https://community.spiceworks.com/topic/1162473-vmware-6-0-web-client-and-client-integration-plugin

VMware has yet to provide proper "Client Integration Plugin" for most latest browsers.

AK
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
AkulshAuthor Commented:
See my last comment -- there is no solution for now. Let us hope VMware fixes its "Client Integration Plugin" soon, so it works with latest browsers.
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
VMware

From novice to tech pro — start learning today.

Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.