Link to home
Start Free TrialLog in
Avatar of BMarden
BMarden

asked on

windows 10 Audio

I have an older HP system upgraded from Windows 7 to Windows 10, the auto no longer works, using HD audio, driver is loaded, and recognizes when jack is connected, but no audio.  I checked and set playback device, output audio format etc.  I right click selected playback device and click test and I get 'Failed to pay test tone"

I installed a USB audio device, drivers loaded automatically but exact same result. Tried other pair of speakers, same result.

I ran a SFC /Scannow result said all files are correct

I uninstalled Norton AV, same result.

Anyone got any other ideas?

Thanks
Avatar of pjam
pjam
Flag of United States of America image

Avatar of BMarden
BMarden

ASKER

mobo driver maybe realtek, but I also tried a USB Audio adapter (Cmedia) with same result so doesn't seem to be driver issue.

Regards
Avatar of McKnife
"I right click selected playback device and click test and I get 'Failed to pay test tone'" - and if you connect the usb audio device, does the test tone produce the same error message?
You have to allow the possibility the computer is not Windows 10 compliant and the driver you want is not (and will not be) available. I had an older Lenovo that I had to restore to Windows 7 because of this issue.
ASKER CERTIFIED SOLUTION
Avatar of BMarden
BMarden

Link to home
membership
This solution is only available to members.
To access this solution, you must be a member of Experts Exchange.
Start Free Trial
Avatar of BMarden

ASKER

No other solutions provided