Unable to start Transport service in Exchange 2010

Hi,

I am stuck with starting Transport service in Exchange 2010. Due to which mails flow is stopped.

Please help me to resolve this issue...

Attaching snap for reference...
Transport-Service.jpeg
Aftab KhanAsked:
Who is Participating?

[Product update] Infrastructure Analysis Tool is now available with Business Accounts.Learn More

x
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

Aftab KhanAuthor Commented:
Hi,

Anyone can reply on my issue...

Kindly, it's urgent...
Benjamin MOREAUProject ManagerCommented:
Hello,

have you checked your disk size and memory use ?
StuartTechnical Architect - CloudCommented:
Please can you review the event viewer in particular the application log to see if anything is written when you attempt to start the service
Making Bulk Changes to Active Directory

Watch this video to see how easy it is to make mass changes to Active Directory from an external text file without using complicated scripts.

Aftab KhanAuthor Commented:
Hi Benjamin,

I have the disk size and memory use...

Disk size is free with 86 GB but usage is RAM is showing approx. 27 GB. The RAM size is 30 GB...

I have also changed the Log on as to Local System Account. It was earlier set to Network services account. But no use....
Aftab KhanAuthor Commented:
The event ID generated is 1003...
Aftab KhanAuthor Commented:
Thanks guys...

Problem has been resolved...

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
StuartTechnical Architect - CloudCommented:
Did this event point you to a troubleshoot connector that was causing an issue?
Aftab KhanAuthor Commented:
The problem was with queue folder. I renamed the Queue folder as Queue_old and started the Transport service. It started successfully.

Location of Queue Folder:
 
 C:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\TransportRoles\data
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Exchange

From novice to tech pro — start learning today.