Office 2013 Client Issue

I have a number of clients that connect to an exchange 2010. The clients are running both 2010 & 2013 client installations.
The 2013 clients are intermittently not getting past the password prompt. The software I have been told is up to date. If I create a new profile it will generally connect and download as emails straight away, but once completed  the password issue reappears
James DanahayDirectorAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

David McIntoshCommented:
When does the password prompt window pop-up? the beginning of Outlook launching or Outlook is running?

Locate the outlook icon in the task tray, hold down the control key, right click, go to connection  status can you post the activity here. Please also capture the windows of password prompt and post here to get the more clue.

In generally, the likely reason why the password prompt for your Exchange account is because you are enable Outlook Anywhere and the authentication settings have been set to Basic Authentication. Unless you can switch to using NTLM Authentication.

Another reason for this issue is because the Outlook setting is changed after upgrade. Please check the setting as the following screenshot:

exchange.png
Are the profiles being created using autodiscover or manually, if auto discover, please try and create a new profile manually.
1

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
James DanahayDirectorAuthor Commented:
Hi David

I have created the profile manually and it connects straight away. The issue then starts the next day as the client can't connect after that. The password prompt is at start up and the client won't connect to the exchange server
0
David McIntoshCommented:
I suspect autodiscover is actually the issue here, please post a screenshot of the following items;

-Outlook connection status as previously described]
-Outlook security settings as previously described
-Outlook proxy server settings.

What SP is your exchange server on?
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Microsoft Office

From novice to tech pro — start learning today.

Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.