Windows service not running in windows server 2014

Varshini S
Varshini S used Ask the Experts™
on
I have installed the windows service in windows server 2014. It  started successfully  but not  running jobs.
In the event viewer did not show any error messages. Event viewer saying just service is started, not any error or status message regarding the service.  The same service running in windows server 2008 and 2003  without any issues.
I do not have any source code to debug, how do i find out the issue ?but
Comment
Watch Question

Do more with

Expert Office
EXPERT OFFICE® is a registered trademark of EXPERTS EXCHANGE®
Mohammed KhawajaManager - Infrastructure:  Information Technology

Commented:
Are you sure you are not talking about Windows Server 2012?  If so, how did you schedule the jobs (i.e. is it running using a domain account, have you configured it to run with highest privileges, what job are you trying to run, etc.).  Provide more details as well as any errors you might be getting in the event logs.

Author

Commented:
Sorry, i am talking about windows server 2012 r2 server not 2014. This service connect the SQL server and execute some queries.
 This service is running in administrator account.

Author

Commented:
Service is running in domain account
OWASP Proactive Controls

Learn the most important control and control categories that every architect and developer should include in their projects.

Manager - Infrastructure:  Information Technology
Commented:
Does the account have rights in SQL?  Does it work if you run the application manually? Is SQL installed on the same server as the service is having issues?  If not then have you tried the following:

1.  Ensure firewall is disabled
2.  Disable UAC

Have you tried making ODBC connection and tested it?

Author

Commented:
Thank You, I have disabled UAC , now its wworking.
Mohammed KhawajaManager - Infrastructure:  Information Technology

Commented:
You are welcome.  If your service is an EXE file, you could go to the properties for that EXE, click on Compatibility tab, click on box "Change settings for all users" and then check box "Run this program as an administrator" for Privilege level and you could still have UAC running (that is if your security policy requires UAC to be on).

Do more with

Expert Office
Submit tech questions to Ask the Experts™ at any time to receive solutions, advice, and new ideas from leading industry professionals.

Start 7-Day Free Trial