Cannot seem to set IP address on AP9617 (Smart-UPS 2200)

K B
K B used Ask the Experts™
on
I have attempted to set option 43 with the proper Hex.

I have also attempted this technique:

arp - s 10.20.1.22 XX-XX-XX-XX-2E-AD

PING -l 10.20.1.22

This AP9617 is refurbished and I have factory reset it.  What could I be doing wrong?

The light on the 9617 port (at the UPS) is Solid Green and Blinking Amber

Thank you so much for your help in advance!

K.B.
Comment
Watch Question

Do more with

Expert Office
EXPERT OFFICE® is a registered trademark of EXPERTS EXCHANGE®
JohnBusiness Consultant (Owner)
Most Valuable Expert 2012
Expert of the Year 2018

Commented:
Are you sure the unit has a network card? I had one of those a while back and it did not have a network card in it.
K B

Author

Commented:
Thanks John for your reply.

Yes I removed it and it has the MAC address labeled on it.  I ordered it with the card and added it myself
Andrew Hancock (VMware vExpert / EE Fellow)VMware and Virtualization Consultant
Fellow 2018
Expert of the Year 2017

Commented:
Have you tried downloading the software from APC, rather than trying it manually ?

These can be awkward things to setup.
Ensure you’re charging the right price for your IT

Do you wonder if your IT business is truly profitable or if you should raise your prices? Learn how to calculate your overhead burden using our free interactive tool and use it to determine the right price for your IT services. Start calculating Now!

K B

Author

Commented:
Thank you Andrew...
Maybe I should ask.. which cable should I be using?
Andrew Hancock (VMware vExpert / EE Fellow)VMware and Virtualization Consultant
Fellow 2018
Expert of the Year 2017

Commented:
I've used a network cable (cross over), connected for laptop to UPS card, no switch or hub!

firewall disabled, e.g. stopped in services!

I also use

ping 10.20.1.22 -l 113

Open in new window

K B

Author

Commented:
Sorry, yes that is the format of my ping command too.

I plugged in a cross over cable to the ACP AP9617 card from my laptop.
the first ARP command seems to work but then I ping with the command (ping 10.20.1.22 -l 113) and there is no response.

Do you use a utility after you get the reply from ping or before?
K B

Author

Commented:
and the firewall is stopped in services.
Andrew Hancock (VMware vExpert / EE Fellow)VMware and Virtualization Consultant
Fellow 2018
Expert of the Year 2017

Commented:
We use the utility supplied by APC, but I assume it does the same thing!

All I remember they are awkward!

or connect them to a network which supports BOOTP
K B

Author

Commented:
I ordered a APC 940-0024 cable and will try that way.. hopefully that works.
VMware and Virtualization Consultant
Fellow 2018
Expert of the Year 2017
Commented:
oh, the APC serial cable!
K B

Author

Commented:
Serial Cable was needed, indeed!

Do more with

Expert Office
Submit tech questions to Ask the Experts™ at any time to receive solutions, advice, and new ideas from leading industry professionals.

Start 7-Day Free Trial