Backup Exec 2015, Sharepoint Server Farm "Server Not Trusted"

jimbizserv
jimbizserv used Ask the Experts™
on
Backup Exec 2015 installed on 2008 R2, SBS 2008 Domain, SharePoint 2010 Ent. on Server 2008 R2, SQL 2012 on Server 2012 R2, 2015 Agent installed on SP, shows Trust OK, Server Farm shows in Backup Exec, all resources show. When you attempt to set up backup job logon accounts fail, testing credentials yields "Server is not trusted". Gone thru all typical logon account issues. No problem with SQL server and I can backup the SharePoint server files and system state.
Comment
Watch Question

Do more with

Expert Office
EXPERT OFFICE® is a registered trademark of EXPERTS EXCHANGE®
Technical Systems Analyst
Commented:
Was the BE Remote-Agent installed via push from the BE server?
The trust relationship between a media server and a remote computer is automatically established when the remote agent is push-installed from the media server. If the remote agent is installed using any of the following alternative deployment methods, the trust relationship is not established automatically and must be established manually:
    Local installation of the agent on the remote computer from installation media. (This includes installation of the Remote Agent for Windows, the Remote Agent for Linux and Unix Servers (RALUS), and the Remote Agent for Macintosh Servers.)
    Push-install of the remote agent from a computer that is not a media server or different media server
    Deployment of the remote agent using Active Directory software package distribution
    Deployment of the remote agent using third-party application deployment software
    Deployment of the remote agent using scripts, batch files, or some other automated means


https://www.veritas.com/support/en_US/article.TECH159562
jimbizservConsultant

Author

Commented:
It was push installed or actually push upgraded from BEX 2010.  I think I may have it trusting finally. I removed BE remote from the SP server and removed the server and farm from BEX, Push installed BE remote and just got a connection. I'm running the backup now and will post back if successful. Thanks for your input.
jimbizservConsultant
Commented:
Removing the SP farm and server from BEX and re-installing BE Remote on SP server, establishing new trust fixed the issue.
jimbizservConsultant

Author

Commented:
I found the solution myself but want to reward Mathew for taking the time to help me.

Do more with

Expert Office
Submit tech questions to Ask the Experts™ at any time to receive solutions, advice, and new ideas from leading industry professionals.

Start 7-Day Free Trial