Kodad 6100 xray sensor not taking xrays

frankbustos
frankbustos used Ask the Experts™
on
hi experts,

 I have Kodak 6.13 and the sensor's cord was replaced because it was very loose, so it was taking for repair. now when I try to take an xray it detects if fine but I can't take the xray, it times out and I get this message below.

Warning:
End of acquisition phace, x-ray not detected. please check alignment of xray generator with sendor and exposure parameters.

thanks,
Frank
Comment
Watch Question

Do more with

Expert Office
EXPERT OFFICE® is a registered trademark of EXPERTS EXCHANGE®
Most Valuable Expert 2013
Commented:
Did you get any warranty with the repair?  If possible return it.  These are a real pain to troubleshoot the CCD on and there are no really good diagnostics tools, (Schick tools , which are probably the best if you have to track down the issue yourself, can be quite good in establishing where the fault might be they are not that sensitive).
frankbustosSystems Administrator

Author

Commented:
yes, it's under warranty for like 90 days.  so, I shouldn't be loading any calibration files or anything like that right?
Most Valuable Expert 2013

Commented:
The software calibration shouldn't have changed significantly (unless they're sending you a refurbished replacement).  The fact it's not picking up xray exposure at all suggests to me that the CCD isn't correctly connected - even though the chip identifying the device is.
frankbustosSystems Administrator

Author

Commented:
thanks

Do more with

Expert Office
Submit tech questions to Ask the Experts™ at any time to receive solutions, advice, and new ideas from leading industry professionals.

Start 7-Day Free Trial