Logon script does not run until 3-5 mins after user logon.

I configure my GP to start a script when user logon to a Windows 2012 RD host.  I have realized that the script does not run after 3-5 mins.  

After some research, I see this is an expected behavior - https://support.microsoft.com/en-us/kb/2895815

Our domain controllers are Windows 2008 and we have a lot of Windows 2012 servers in the domain.  Base on the resolution of the above link, I need to disable the "Configure Logon Script Delay" under Computer Configuration\Administrative Templates\System\Group Policy.  

However, I do not see "Configure Logon Script Delay" when I navigate to that location in my GP.

Do I need to download and import "Administrative Templates (.admx) for Windows 8.1 Update and Windows Server 2012 R2 Update" -
https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=43413 for GP to manage the Windows 2012 servers?

Please advise.
nav2567Asked:
Who is Participating?
 
Joseph MoodyBlogger and wearer of all hats.Commented:
Correct. You actually may want to grab the Windows 10 settings instead of the 8.1 settings. It won't have any negative affect on your older clients (as they will ignore settings that they don't have locally).

Here is a guide on creating and updating the central store for Group Policy: https://deployhappiness.com/creating-the-group-policy-central-store-updated-for-windows-8-12012r2/
0
 
Joseph MoodyBlogger and wearer of all hats.Commented:
Author has not replied.
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.