SBS 2011 Standard Console Feature Not Setup Correctly

Someone in our organisation has created a user through AD rather than the SBS console. We are trying to import all of the users in to the console but when we try to "add a new user account" or more importantly "change user role for user accounts" an error pops up stating the feature is not setup correctly.

So far ive repaired the console, restored the config file but i stall cant get this to work.

Any tech wizards have any further ideas?

Cheers
sbs-error.PNG
leehewsonAsked:
Who is Participating?

Improve company productivity with a Business Account.Sign Up

x
 
DrDave242Connect With a Mentor Commented:
Have you made any changes to the "template" user accounts (Standard User, Network Administrator, Standard User with Administration Links, etc.)? Those accounts should all be present but disabled. Modifying those accounts in certain ways can apparently cause the error you're seeing. More information is given in this thread.
0
 
strivoliCommented:
Login to the server with another account with Administrative privileges. Say Administrator2?
Does this account get the console correct or with the same error?
0
 
leehewsonAuthor Commented:
Disabled the accounts through the console and was then able to amend the user details.
0
 
DrDave242Commented:
Does that mean that the issue is resolved?
0
 
leehewsonAuthor Commented:
Great help, thanks
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.