OWA and AppPool problem

Hi Experts,

I have the following setup.
EXCH 2007 with 2 HUB-CAS server and 2 mailbox server.
For intern, we use a network load balancer (NLB) , which is also installed on both HUB-CAS servers.

But for some reason, on one HUB-CAS server, the APP-POOLS in IIS are stopped.
Then we have problems with OWA, OoO and Autodiscover.

Can you help me to find out why always the APP-POOLs on the same HUB-CAS gonna stop ?
Eprs_AdminSystem ArchitectAsked:
Who is Participating?

Improve company productivity with a Business Account.Sign Up

x
 
Emmanuel AdebayoConnect With a Mentor Global Windows Infrastructure Engineer - ConsultantCommented:
There is a problem with one of your DLL module

I would suggest you perform the following steps to troubleshoot this issue:

Remove the exppw.dll entry from applicationhost.cofig (c:\windows\system32\inetsrv\config)Note: Remember take a backup before you remove the line.
Then registered the exppw.dll by following the below steps:

IIS Manager -> Select the Server Name in the left Pane -> Open Modules in the middle pane.
Click on ‘Configure Native Modules’ in the right pane -> Click the button ‘Register’ -> Type the name as ‘exppw’
Browse and select the path of above file as: c:\Programme Files\Microsoft\Exchange Server\V14\Client Access\OWA\Auth\exppw.dll.
Made sure that the 'exppw.dll' is only present at OWA level and not at any of the top heirarchy.
Then ensured for this module in OWA (VDir), ‘Module Type’ is set to ‘Native’ and ‘Entry Type’ is ‘Local’
Run IISreset /noforce
0
 
Emmanuel AdebayoGlobal Windows Infrastructure Engineer - ConsultantCommented:
What are the errors in the application and system event logs

Regards
0
 
Eprs_AdminSystem ArchitectAuthor Commented:
I cannot find any related logfile.
Now I started the APP pools again and will wait until the first fails....
It takes some minutes.
0
Simplify Active Directory Administration

Administration of Active Directory does not have to be hard.  Too often what should be a simple task is made more difficult than it needs to be.The solution?  Hyena from SystemTools Software.  With ease-of-use as well as powerful importing and bulk updating capabilities.

 
Emmanuel AdebayoGlobal Windows Infrastructure Engineer - ConsultantCommented:
Ok
0
 
Eprs_AdminSystem ArchitectAuthor Commented:
Ok, when I add this node to the NLB the APP Pools will stop.
0
 
Eprs_AdminSystem ArchitectAuthor Commented:
I get many errors now : ID 2280 , 5002 , 5139
0
 
Eprs_AdminSystem ArchitectAuthor Commented:
Hi,

is it just this line ?
<add name="exppw" image="C:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\ClientAccess\Owa\auth\exppw.dll" />
0
 
Eprs_AdminSystem ArchitectAuthor Commented:
Hi need your confirmation....please.
0
 
Eprs_AdminSystem ArchitectAuthor Commented:
Hello ?
0
 
Eprs_AdminSystem ArchitectAuthor Commented:
???
0
 
Eprs_AdminSystem ArchitectAuthor Commented:
Hi,

is it just this line ?
<add name="exppw" image="C:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\ClientAccess\Owa\auth\exppw.dll" />
0
 
Eprs_AdminSystem ArchitectAuthor Commented:
I get the error message that a module with this name is still existing.

Just change the name ?
Or do I have to restart services after I deleted the line ?
0
 
Eprs_AdminSystem ArchitectAuthor Commented:
Then ensured for this module in OWA (VDir), ‘Module Type’ is set to ‘Native’ and ‘Entry Type’ is ‘Local’


Under the vDir I cannot change it. Just when I select the server and click modules, here its set to NATIVE and LOCAL.

Is it ok ?
0
 
Eprs_AdminSystem ArchitectAuthor Commented:
Now I have alot of errors with cgi.dll
can you help me out ?

When I check the config again there is no new line with EXPPW.
<add name="exppw" image="C:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\ClientAccess\Owa\auth\exppw.dll" />

This line is missing and looks now :  <add name="exppw" />
0
 
Eprs_AdminSystem ArchitectAuthor Commented:
Please help me out.

When I start the app pools:

  • DefaultAppPool
  • MSExchangeAutodiscoverAppPool
  • MSExchangeServicesAppPool
  • MSExchangeUMAppPool

...then these pools are stopped within 5 seconds.

What is the problem ?
0
 
Eprs_AdminSystem ArchitectAuthor Commented:
Error 2280 each second
0
 
Eprs_AdminSystem ArchitectAuthor Commented:
Fehler beim Laden der Modul-DLL C:\Windows\System32\inetsrv\cgi.dll. Die Daten enthalten Fehlerinformationen.
0
 
Eprs_AdminSystem ArchitectAuthor Commented:
I changed back to the old config but still a lot of errors in the event log

each second:

Modul-DLL C:\Windows\System32\inetsrv\cgi.dll
0
 
Eprs_AdminSystem ArchitectAuthor Commented:
I think this is solved now.
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.