Want to protect your cyber security and still get fast solutions? Ask a secure question today.Go Premium

x
?
Solved

outlook 2016 not working well with exchange 2010

Posted on 2016-09-20
7
Medium Priority
?
165 Views
Last Modified: 2016-09-20
I have exchange 2010 running on server 2008R2. Pcs are Windows 7 Pro 64bit with Microsoft office 2016. I have noticed that the outlook 2016 takes a long time to connect to the exchange 2010 server. It says, trying to connect and then it does connect after almost one minute. Also the auto archive feature is not working, it goes through the process is says it is archiving but nothing is moved.
0
Comment
Question by:wyn66
  • 4
  • 3
7 Comments
 
LVL 17

Expert Comment

by:Todd Nelson
ID: 41806702
What version of Exchange 2010 is installed ... service pack and update rollup?

https://oddytee.wordpress.com/2014/08/27/exchange-2010-product-version-numbers/

If not at least Exchange 2010 SP3 and UR14 or UR15, I recommend updating the server and checking the connection latency again.
0
 

Author Comment

by:wyn66
ID: 41806779
Exchange Server 2010 RTM, UR5 I think
Manager says version 14.00.0722.00
shell says 14.00.0726.000

can I just update to SP3 UR15 or do I need to upgrade to another SP first
0
 
LVL 17

Accepted Solution

by:
Todd Nelson earned 2000 total points
ID: 41806801
You will need update to Exchange 2010 SP3 first.  I recommend a restart after that.

Then you will install UR15 for Exchange 2010 SP3.  Again, I recommend a restart.

You do not need to step from RTM to SP1 to SP2 to SP3; not do you need to go through every UR.  Both are cumulative.
0
Technology Partners: We Want Your Opinion!

We value your feedback.

Take our survey and automatically be enter to win anyone of the following:
Yeti Cooler, Amazon eGift Card, and Movie eGift Card!

 

Author Comment

by:wyn66
ID: 41807367
Thank Todd,
I will do this and see if it resolves the issue
0
 

Author Comment

by:wyn66
ID: 41807797
Todd I noticed the connection speed problem was resolved when I did the prerequisites and loaded the 2010 office filter packs. But I went ahead and did the upgrade to SP3 and it seems to work great I will go ahead and do the UR 15 thank you so much for your help.. 100%
0
 

Author Closing Comment

by:wyn66
ID: 41807798
Perfect resolution everything works great.
0
 
LVL 17

Expert Comment

by:Todd Nelson
ID: 41807801
Awesome!  Good find and thanks for sharing your resolution.
0

Featured Post

Technology Partners: We Want Your Opinion!

We value your feedback.

Take our survey and automatically be enter to win anyone of the following:
Yeti Cooler, Amazon eGift Card, and Movie eGift Card!

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

I came across an unsolved Outlook issue and here is my solution.
Exchange database can often fail to mount thereby halting the work of all users connected to it. Finding out why database isn’t mounting is crucial and getting the server back online. Stellar Phoenix Mailbox Exchange Recovery is a champion product t…
how to add IIS SMTP to handle application/Scanner relays into office 365.
A short tutorial showing how to set up an email signature in Outlook on the Web (previously known as OWA). For free email signatures designs, visit https://www.mail-signatures.com/articles/signature-templates/?sts=6651 If you want to manage em…
Suggested Courses
Course of the Month12 days, 14 hours left to enroll

579 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question