Solved

Citrix Servers using XenApp Problem using You Yube

Posted on 2016-09-27
2
135 Views
Last Modified: 2016-10-04
I am experiencing a problem on Citrix Servers using XenApp.
People are attempting to use “Youtube” primarily, and I have noticed the same issue with other websites similar to Youtube.  
Problem: When people access YouTube they receive a distorted YouTube screen similar to a TV screen going off when the antenna is disconnected – with a fuzzy screen.
1.      People are accessing You Tube on a Citrix XenApp server.
2.      They are using Internet Explorer version 11
3.      This https://support.microsoft.com/en-us/kb/2483177  ; Does Not Work
4.      If you press the F5 key when the video attempts to load it will display for a very short time and the turns off to a fuzzy screen.
5.      Yes – you can access You Tube on a local workstation Windows 7 - : No access to Citrix.
6.      RDP into a specific Citrix server does not work.
7.      If I go into a server using a Virtual Connection – Yes I can login to the Citrix server and You Tube works.
8.      This people happens on all the Citrix servers, even if you use the Admin user ID.
9.      This is the error displayed when attempting access a You Tube video " An error occurred please try again later ( Playback ID: Soloytbisikn15f) "
                                                                           Note: The server OS 2008 R2


                                                           >>    Please help ; How can I correct the You Tube problem ???<<
0
Comment
Question by:jdmailny
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
2 Comments
 
LVL 15

Accepted Solution

by:
joharder earned 500 total points
ID: 41819926
You don't say which version of XenApp you're using, can you provide that?

It sounds like Multimedia redirection is attempting to redirect and then can't for some reason.  Can you please check that policy and adjust if necessary?

Also, look in the event log on a server and look for entries under Citrix-->Multimedia.  That should provide some clues as to the issue.
0
 

Author Closing Comment

by:jdmailny
ID: 41828972
this was an Ok answer
0

Featured Post

Online Training Solution

Drastically shorten your training time with WalkMe's advanced online training solution that Guides your trainees to action. Forget about retraining and skyrocket knowledge retention rates.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Restoring deleted objects in Active Directory has been a standard feature in Active Directory for many years, yet some admins may not know what is available.
What if you have to shut down the entire Citrix infrastructure for hardware maintenance, software upgrades or "the unknown"? I developed this plan for "the unknown" and hope that it helps you as well. This article explains how to properly shut down …
This tutorial will give a short introduction and overview of Backup Exec 2012 and how to navigate and perform basic functions. Click on the Backup Exec button in the upper left corner. From here, are global settings for the application such as conne…
How to install and configure Citrix XenApp 6.5 - Part 1. In this video tutorial we have explained step by step installation of Citrix XenApp 6.5 Server on Windows Server 2008 R2 is explained in this video. We have explained the difference between…

717 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question