• Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 71
  • Last Modified:

exchange 2007, outlook, active directory

I just created one user mailbox on the correct mailbox server , I had deleted earlier this mailbox which was accidently created on another server  I am getting blow error now

Diagnostic information for administrators:
Generating server: mail.lan
IMCEAEX-_O=xxx_OU=EXCHANGE+20ADMINISTRATIVE+20GROUP+20+28FYDIBOHF23SPDLT+29_CN=RECIPIENTS_CN=user@mail.lan
#550 5.1.1 RESOLVER.ADR.ExRecipNotFound; not found ##
0
pramod1
Asked:
pramod1
  • 4
  • 2
1 Solution
 
IvanSystem EngineerCommented:
Hi,

when do you get this error?
When you try to send him email from Outlook, OWA or from outside, using public email like gmail or such?
If you are sending him via Outlook, are you using autocomplete and can you try to send him email by deleting him from autocomplete and selecting him from GAL?

Regards,
Ivan.
0
 
pramod1Author Commented:
email from Hotmail.com, owa works fine but not from outlook, I selected from gal but does give same error
0
 
pramod1Author Commented:
same error in outlook , I just tried now
0
Get 10% Off Your First Squarespace Website

Ready to showcase your work, publish content or promote your business online? With Squarespace’s award-winning templates and 24/7 customer service, getting started is simple. Head to Squarespace.com and use offer code ‘EXPERTS’ to get 10% off your first purchase.

 
pramod1Author Commented:
The recipient's e-mail address was not found in the recipient's e-mail system. Microsoft Exchange will not try to redeliver this message for you. Please check the e-mail address and try resending this message, or provide the following diagnostic text to your system administrator.
________________________________________

IMCEAEX-_O=xxx_OU=EXCHANGE+20ADMINISTRATIVE+20GROUP+20+28FYDIBOHF23SPDLT+29_CN=RECIPIENTS_CN=user@mail.lan
#550 5.1.1 RESOLVER.ADR.ExRecipNotFound; not found ##
0
 
IvanSystem EngineerCommented:
Hi,

take a look at picture. Did you first delete user from autocomplete, and then select from GAL?

Since OWA works, that should mean that your Outlook has this address cached, and that is why you get error. If you try to send from account that has never send him email, it will be ok.

You would have to create X500 address, so that users don't have to remove that address from autocomplete, on every computer.

How to do it can be found here: https://support.microsoft.com/en-us/kb/2807779
OR
https://blogs.technet.microsoft.com/sbs/2009/05/21/cannot-reply-to-old-emails-or-modify-old-calendar-items-after-pst-mail-migration/

Regards,
Ivan.
autocomplete.jpg
0
 
pramod1Author Commented:
when I checked legacy exchange DN under attribute editor I don't see =xxx_OU=EXCHANGE+20ADMINISTRATIVE+20GROUP+20+28FYDIBOHF23SPDLT
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

Join & Write a Comment

Featured Post

Keep up with what's happening at Experts Exchange!

Sign up to receive Decoded, a new monthly digest with product updates, feature release info, continuing education opportunities, and more.

  • 4
  • 2
Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now