Solved

CISCO SA540 firewall keep dropping the VPN

Posted on 2016-10-27
4
23 Views
Last Modified: 2016-11-09
hi,

we using a  BELL 1000 DSL modem with a static IP  in the bride mode and setup my Cisco SA540 firewall as router connect to the modem, I setup this firewall a VPN connect to other branch office, it's good for 2 month.

but starting from 2 days ago, everyday it will randomly dropping the VPN 2 -3 times, every time reboot the firewall will connect the VPN again, I check the log file it keep saying like bottom, any idea? is that mean my IP in use or branch IP in use?
Thu Oct 27 16:03:53 2016 (GMT -0400): [Cisco] [IKE] ERROR:  failed to bind (Address already in use).
0
Comment
Question by:Simon Chen
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 3
4 Comments
 
LVL 46

Expert Comment

by:Craig Beck
ID: 41864739
That's a problem at the firewall that logged the error. Is there something else using the same source port?
0
 

Assisted Solution

by:Simon Chen
Simon Chen earned 0 total points
ID: 41868842
now I change the firewall to another one, it's same model, I keep it as spare. and now the VPN seems no dropping, but branch office user thought terminal server  connect to our head office will randomly get encryption error and kick out. but after connect back, all the program still in open status. any idea? is that mean the firewall connect still not stable to get the error like that? and the branch users' outlook connect to exchange show the status always connected.

it said:
because of an error in data encryption, this session will end, please try connecting to the remote computer again.
0
 

Accepted Solution

by:
Simon Chen earned 0 total points
ID: 41874783
it maybe cause by the internal network issue cause the firewall drop down. after I rewire the branch office network with a new switch, then I changed back the first firewall, so far already 2 days no drop .hopefully it's just the internal network cause the issue.
0
 

Author Closing Comment

by:Simon Chen
ID: 41880261
I figure out the issue by  myselft
0

Featured Post

On Demand Webinar: Networking for the Cloud Era

Did you know SD-WANs can improve network connectivity? Check out this webinar to learn how an SD-WAN simplified, one-click tool can help you migrate and manage data in the cloud.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Concerto Cloud Services, a provider of fully managed private, public and hybrid cloud solutions, announced today it was named to the 20 Coolest Cloud Infrastructure Vendors Of The 2017 Cloud  (http://www.concertocloud.com/about/in-the-news/2017/02/0…
This article explains the fundamentals of industrial networking which ultimately is the backbone network which is providing communications for process devices like robots and other not so interesting stuff.
Windows 10 is mostly good. However the one thing that annoys me is how many clicks you have to do to dial a VPN connection. You have to go to settings from the start menu, (2 clicks), Network and Internet (1 click), Click VPN (another click) then fi…
Both in life and business – not all partnerships are created equal. Spend 30 short minutes with us to learn:   • Key questions to ask when considering a partnership to accelerate your business into the cloud • Pitfalls and mistakes other partners…
Suggested Courses
Course of the Month6 days, 23 hours left to enroll

623 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question