Question about Mails not going Out after Installation of a Second Server Exchange 2010

Hello Experts
I have One Exchange Server that is working fine . I wanted to install a Second Exchange Server which i did . every thing was working fine when 3hours after the Installation of the Second server a user reported that he got a message from MicrosoftExchange329e71ec88ae4615bbc36ab6ce41109e@mydomain.com about a message not going trough . I wonder if the sending problem is not related to the Installation of the Second server

Rgds
gazambeyIT CONSULTANTAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

Jackie ManCommented:
Adding a second exchange server is not related to your mailflow problem.

https://www.experts-exchange.com/questions/28437165/Installing-Second-Exchange-2013-server.html
0
Jakob DigranesSenior ConsultantCommented:
I'd check the queues on both server. Also, make sure that SMTP (TCP25) are opened from new server to smart host or internet if it sends out directly. is new server added to send connector.

also - error message: Was the undelivered message internal or external?
any info in error message?
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
gazambeyIT CONSULTANTAuthor Commented:
Hello

For the moment I want to keep that server there because i want to migrate to it . I did not change Exchange configuration (Connectors) . Should I ?

Rgds
0
Creating Active Directory Users from a Text File

If your organization has a need to mass-create AD user accounts, watch this video to see how its done without the need for scripting or other unnecessary complexities.

Jakob DigranesSenior ConsultantCommented:
the new server is also EX2010?
out-of-the box the servers can send and receive email other servers internally, but to be able to accept email from WAN an EX2010 need an anonymous receive connector receiving emails from internet, and the send connector need to have the new server added to source server to be able to send message.

can you elaborate on error message?
0
gazambeyIT CONSULTANTAuthor Commented:
yes The second server is still an Exchange server 2010  .

For the moment I shut it down . I will power it on  and see what happens .I let you know

Rgds
0
gazambeyIT CONSULTANTAuthor Commented:
Hello Jakob You were Right I had to add the Second server as Source in the Send Connector
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Exchange

From novice to tech pro — start learning today.

Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.