Exchange 2013 CU15 update fails on step 15 of 17.

Cordell Embry
Cordell Embry used Ask the Experts™
on
Running Exchange 2013 Ent SP1 on server 2012R2 Datacenter.  When I try and do the Exchange2013-x64-cu15 update it fails on step 15. with the error below.  The only odd part about or install is ECP and OWA are a different website and IP in IIS.

Error:
The following error was generated when "$error.Clear();
          $FEOWAVdirIdentity = $RoleNetBIOSName + "\OWA (Default Web Site)";
          $FEOWAVdir = get-OwaVirtualDirectory -Identity $FEOWAVdirIdentity -DomainController $RoleDomainController;

          if ($FEOWAVdir -ne $null)
          {
            Set-OwaVirtualDirectory -Identity $FEOWAVdir.Identity -ExternalUrl $FEOWAVdir.ExternalUrl -InternalUrl $FEOWAVdir.InternalUrl -ExternalAuthenticationMethods $FEOWAVdir.ExternalAuthenticationMethods -BasicAuthentication ([Convert]::ToBoolean($FEOWAVdir.BasicAuthentication)) -WindowsAuthentication ([Convert]::ToBoolean($FEOWAVdir.WindowsAuthentication)) -DigestAuthentication ([Convert]::ToBoolean($FEOWAVdir.DigestAuthentication)) -FormsAuthentication ([Convert]::ToBoolean($FEOWAVdir.FormsAuthentication)) -LiveIdAuthentication ([Convert]::ToBoolean($FEOWAVdir.LiveIdAuthentication)) -OAuthAuthentication ([Convert]::ToBoolean($FEOWAVdir.OAuthAuthentication)) -AdfsAuthentication ([Convert]::ToBoolean($FEOWAVdir.AdfsAuthentication));
          }
        " was run: "Microsoft.Exchange.Configuration.Tasks.ManagementObjectNotFoundException: The operation couldn't be performed because object 'SDL02-VM72\OWA (Default Web Site)' couldn't be found on 'sdl02-dc-vm01.matrixhealth.net'.
   at Microsoft.Exchange.Configuration.Tasks.Task.ThrowError(Exception exception, ErrorCategory errorCategory, Object target, String helpUrl)
   at Microsoft.Exchange.Configuration.Tasks.GetObjectWithIdentityTaskBase`2.InternalProcessRecord()
   at Microsoft.Exchange.Configuration.Tasks.Task.<ProcessRecord>b__b()
   at Microsoft.Exchange.Configuration.Tasks.Task.InvokeRetryableFunc(String funcName, Action func, Boolean terminatePipelineIfFailed)".
Comment
Watch Question

Do more with

Expert Office
EXPERT OFFICE® is a registered trademark of EXPERTS EXCHANGE®
Tom CieslikIT Engineer
Distinguished Expert 2017

Commented:
The operation couldn't be performed because object 'SDL02-VM72\OWA (Default Web Site)' couldn't be found on 'sdl02-dc-vm01.matrixhealth.net'.

It looks like you have some issue with your DNS settings for OWA.
You can create new forward lookup zone in your DNS with your External Exchange Name for example exchange.matrixhealth.net and create A record pointing to your internal Exchange IP address.

Refresh DNS and try again.

Author

Commented:
My other exchange server that has the default websites with no changes installed the update with no issues......
IT Engineer
Distinguished Expert 2017
Commented:
All servers is resolving DNS and IIS settings separately.
If you sure there is no problem in DNS check your IIS setting on affected server and compare it with IIS on server that's working OK
Tom CieslikIT Engineer
Distinguished Expert 2017

Commented:
Best solution provided. No more other questions from author

Do more with

Expert Office
Submit tech questions to Ask the Experts™ at any time to receive solutions, advice, and new ideas from leading industry professionals.

Start 7-Day Free Trial