Outlook 2016 unable to connect to Exchange 2013 on premises

Hallo, I just installed exchange 2013 to update exchange 2010. I have everything made it to work correctly and I am in the last step to go live the new server. But I can not configure outlook 2016 to connect to new exchange 2013. From OWA everything is working I try almost all the google answer but no luck. I have to mention that Exchange 2010 is productive in my environment that's why I need to first be 100% sure that exchange 2013 will work and then to remove it. Does anyone else has the same problem.
Stavros SteveSystem AdministratorAsked:
Who is Participating?

[Product update] Infrastructure Analysis Tool is now available with Business Accounts.Learn More

x
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

Adam BrownSr Solutions ArchitectCommented:
Outlook 2016 requires Autodiscover to function. You may be having issues with that. What errors are you getting? Can you post screenshots?
0
Stavros SteveSystem AdministratorAuthor Commented:
THis is the error that I get
Outlook-Error.png
0
Adam BrownSr Solutions ArchitectCommented:
Yeah. Autodiscover isn't configured properly. You need to have DNS records that point autodiscover.domain.com to your Exchange 2013 server.
0
Determine the Perfect Price for Your IT Services

Do you wonder if your IT business is truly profitable or if you should raise your prices? Learn how to calculate your overhead burden with our free interactive tool and use it to determine the right price for your IT services. Download your free eBook now!

Stavros SteveSystem AdministratorAuthor Commented:
I have done this two records at internal dns. I do not want to make changes at public dns because as I mention we have exchange 2010 as productive mail server.
autodiscover.png
0
Adam BrownSr Solutions ArchitectCommented:
Those records are for pts.local, and won't be used unless you enter username@pts.local when configuring accounts. You have to have an Autodiscover record for the domain you use for the email address of the mailbox when configuring outlook. If your mailboxes have @pts.local email addresses, though, you can use that to configure Outlook. Once configured, the mailbox will use the domain.com email address instead for sending mail.
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
Stavros SteveSystem AdministratorAuthor Commented:
I try also to configure it with @pts.local ots find the autodiscover path but nothing happened.
0
Jackie ManIT ManagerCommented:
No comment has been added to this question in more than 21 days, so it is now classified as abandoned.

I have recommended this question be closed as follows:

Accept: Adam Brown (https:#a42057905)

If you feel this question should be closed differently, post an objection and the moderators will review all objections and close it as they feel fit. If no one objects, this question will be closed automatically the way described above.

jackieman
Experts-Exchange Cleanup Volunteer
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Email Clients

From novice to tech pro — start learning today.