Exchange 2016 Installation

timgreen7077
timgreen7077 used Ask the Experts™
on
I was installing Exchange 2016 and everything looked good. The issue is the installation completed the mailbox role install at 10 of 14.
I got no other error during the install. Has anyone see this error before?
Install Error
Comment
Watch Question

Do more with

Expert Office
EXPERT OFFICE® is a registered trademark of EXPERTS EXCHANGE®
AmitIT Architect
Distinguished Expert 2017

Commented:
Is this a new install? or you are doing migration?
timgreen7077Exchange Engineer
Distinguished Expert 2018

Author

Commented:
new installation. we have 2010 in the environment also, but this is a brand new installation on a new server.
AmitIT Architect
Distinguished Expert 2017

Commented:
I assume you are installing new 2016 server in 2010 environment for migration. If yes, what account are you using for installation. Does it has Enterprise, Schema and Domain Admin rights? Secondly, do you have parent or child domain? Where is your 2010 server, parent or child domain, if you have child domain.
Ensure you’re charging the right price for your IT

Do you wonder if your IT business is truly profitable or if you should raise your prices? Learn how to calculate your overhead burden using our free interactive tool and use it to determine the right price for your IT services. Start calculating Now!

timgreen7077Exchange Engineer
Distinguished Expert 2018

Author

Commented:
1. I have parent and child domain.
2. Exchange 2010 is in child domain and that is where I'm installing 2016
3. Schema everything in AD was updated at parent because it holds schema. I used my account that had enterprise, schema, and domain admin rights in the root.
4. Now im installing exchange in child but the account I'm using in domain admin in child domain and organizational management in root.
IT Architect
Distinguished Expert 2017
Commented:
You need to use account, which you used in step 3, as mailbox, exchange setup is trying to read are stored at forest level. Hence, it is failing to continue, as the account you are using is unable to read information in parent forest.

Now, you login again to this server with account having schema, enterprise, domain admin rights. Re-run the setup again. That should fix your issue.

Let me know, if you see any other issue.
timgreen7077Exchange Engineer
Distinguished Expert 2018

Author

Commented:
Ok I will try again now. Thanks
timgreen7077Exchange Engineer
Distinguished Expert 2018

Author

Commented:
Excellent and thanks for your time.
AmitIT Architect
Distinguished Expert 2017

Commented:
Anytime :)

Do more with

Expert Office
Submit tech questions to Ask the Experts™ at any time to receive solutions, advice, and new ideas from leading industry professionals.

Start 7-Day Free Trial