windows server 2012 R2 DHCP service Stop working

My MDT sever which is also a DHCP .I renamed that server and since then Client are not gettign IP addres .
Server is 2012 R2 Standard.Any idea why  Clinets not getting IP address after getting server renamed ?
This server  is not attached to AD or DNS. it's an isolated server for imaging  to use MDT.
Thaks in Advance
wajhiuddinAsked:
Who is Participating?

[Product update] Infrastructure Analysis Tool is now available with Business Accounts.Learn More

x
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

Gopi RajuSystem EngineerCommented:
Did you authorized the DHCP server. it should be authorized.
0
wajhiuddinAuthor Commented:
When I try to authorize . I get a mesage "DHCP server could not connect to Active Direcory"
This is an isaolated server.Not connected to AD
0
Olivier MARCHETTACitrix Support and Infrastructure EngineerCommented:
Do you have any other DHCP server on the same LAN ?
0
Amazon Web Services

Are you thinking about creating an Amazon Web Services account for your business? Not sure where to start? In this course you’ll get an overview of the history of AWS and take a tour of their user interface.

wajhiuddinAuthor Commented:
no  i't an isolateed server cooonected to a singel swithc and thats it
0
Olivier MARCHETTACitrix Support and Infrastructure EngineerCommented:
Check your firewall settings.
Is your network zone in public or private ? (can't be domain if you are not domain joined)

Try removing and reinstalling the DHCP role if the network and firewall are Ok.
When you remove the role, delete manually all files in c:\windows\system32\DHCP
Reinstall the role and reconfigure the DHCP.
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
wajhiuddinAuthor Commented:
I am not sure whats happening , But unplug a swithc and connected a router which has DHCP enabled. Did Deployment process .
Unplugged router( after finising up deployment)  and plugged in to the same swithed and I see HDCP started working :) :)
Not sure how reliable this server is put it on production. But it works now

thanks
0
wajhiuddinAuthor Commented:
Thanks for your help
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
DHCP

From novice to tech pro — start learning today.