Server with Asus board raid critical

Guys,

I have a server with a asus sabertooth mobo that is giving me a raid critical error. Its saying at boot:

Problemis detected with array: 01 02
Critical status
A disk member of an array has failed or is not responding.

I understand what this is saying but when I go into the raid utility I cant find a way to get it to tell me which drive is failing. Also, it does show in the drive assignment the disk on port 01 is "single disk".

Asus has been no help.
LVL 1
mikesmithccsOwner/OperatorAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

Jose Gabriel Ortega CEE Solution Guide - CEO Faru Bonon ITCommented:
It should be something similar to this:
http://www.highpoint-tech.com/PDF/How_to_resolve_RAID_critical_status.pdf

The weird part is that it says  "single Disk" it should say Raid member.
Check in the BIOS, make sure the SATA controller mode is "RAID".
https://rog.asus.com/articles/maximus-motherboards/what-is-raid-setup-guide/

And maybe this helps you in the rebuild.
https://www.youtube.com/watch?v=28EqKmhY4-0
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
nobusCommented:
>>   it does show in the drive assignment the disk on port 01 is "single disk".  <<  is your raid perhaps Raid 0?  then that is what it showshere some ideas that can help :  http://www.freeraidrecovery.com/library/raid0-recovery.aspx

but first tell us what raid you have - 0 or 1
0
mikesmithccsOwner/OperatorAuthor Commented:
Guys,

I ran out of time on this. I just formatted and setup the raid again. Thanks for your help.
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Storage

From novice to tech pro — start learning today.