My gridview loses paging template.

What are some possible reasons that a grid would lose its paging header? I know that's a very broad question. The details that I can give are that the pager template is there when the page loads, but upon a new data bind that is successful the pager template is gone. It does re-appear if I do a sort on any of the columns but that's not how it is supposed to work. Its as if it loses its understanding that it needs to show the pager template after a new datasource has been bound to it? I'm looking for some suggestions of things / properties that I can check to see what would cause this?
LVL 1
Michael SterlingWeb Applications DeveloperAsked:
Who is Participating?

[Product update] Infrastructure Analysis Tool is now available with Business Accounts.Learn More

x
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

Ryan ChongBusiness Systems Analyst , ex-Senior Application EngineerCommented:
but upon a new data bind that is successful the pager template is gone.
most likely it's because your data only filled within one page, and there's no need to have pagination. ASP.NET engine auto-turn it off then.

check and make sure AllowPaging property set to True and check the value of PageSize property.
0
Michael SterlingWeb Applications DeveloperAuthor Commented:
Ryan

      My AllowPaging is set to True and I have my PageSize property set to 10 and...(I just tested it and it seems to be magically working now). I say magically, because, I'd set those properties yesterday, before I started this question and I was still having the problem, before your response. I'll update this question in a while. I need to do some more testing.
0
Ryan ChongBusiness Systems Analyst , ex-Senior Application EngineerCommented:
sorry to come back on this question so lately.

do you still need assistance here? if yes, can you try post relevant codes for verification?
0
Michael SterlingWeb Applications DeveloperAuthor Commented:
Thank you but I no longer need assistance with this. it was solved due to the data set not being updated properly due to some serialization/de-serialization processes not being done when they needed to be.
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
Michael SterlingWeb Applications DeveloperAuthor Commented:
The problem was solved by a co-worker. Thanks for your time, for those who contributed.
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Web Development

From novice to tech pro — start learning today.