exchange 2010, outlook

there are some emails which are application generated and are going to shared mailboxes ,

emails are containing attachment, but once the user forwards the attachment , attachment gets stripped off.

it is happening to few users only  while accessing shared mailbox

is there any thing to be checked.
pramod1Asked:
Who is Participating?
 
Gaurav SinghConnect With a Mentor Solution ArchitectCommented:
Pramod,

you can find those settings while Forwarding the application email to someone. Just select the forward option to the email which you want to forward and you will see the format text section , click on that and see what it is ? is it plain text or HTML text?
0
 
Gaurav SinghSolution ArchitectCommented:
in what format users are forwarding plain text or HTML ? Kindly confirm the same.
0
 
pramod1Author Commented:
0
Simplify Active Directory Administration

Administration of Active Directory does not have to be hard.  Too often what should be a simple task is made more difficult than it needs to be.The solution?  Hyena from SystemTools Software.  With ease-of-use as well as powerful importing and bulk updating capabilities.

 
pramod1Author Commented:
still the issue is there
0
 
Gaurav SinghSolution ArchitectCommented:
can you send the screen shot of the email while forwarding as shown in attached screen shot.
Capture.JPG
0
 
pramod1Author Commented:
I googled this , but cant find this setting in outlook, where to look
Capture5.PNG
0
 
pramod1Author Commented:
it shows that html highlighted
0
 
pramod1Author Commented:
cant find
0
 
pramod1Author Commented:
I am checking on my outlook
 as test but cant find html or txt , on mine it works fine
0
 
Gaurav SinghSolution ArchitectCommented:
please check on affected system and also check Anti Spam or antivirus if you are using any.
0
 
pramod1Author Commented:
can antivirus cause attachments to be stripped of
0
 
Gaurav SinghSolution ArchitectCommented:
Sometimes it causes... you might need to check
0
 
pramod1Author Commented:
how to get this tool bar
toolbar.PNG
0
 
pramod1Author Commented:
I got that
0
 
pramod1Author Commented:
messages which are coming intext format or forwarded with attachments are only having issues . when the user forwards the same email with attachment it goes away
0
 
pramod1Author Commented:
all other messages are fine
0
 
Gaurav SinghSolution ArchitectCommented:
from which applications they are coming ?
0
 
pramod1Author Commented:
they are also normal plain text emails coming as well from external users
0
 
pramod1Author Commented:
while forwarding it strips attachment off  even though on file-options-mail-html is enabled
0
 
pramod1Author Commented:
can it be rules
0
 
Gaurav SinghSolution ArchitectCommented:
yes please check
0
 
pramod1Author Commented:
basically it is happenin with emails having attachments (attached emails) and when they forward it , attached mail goes way
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.