Why only 1 tape drive is detected in this veeam backup and replication console?

2 Ultium LTO6 standalone tape drives are connected via the HBA card separately to this backup server with Veeam Backup and replication version 9.5. This backup server is setup with MS Windows 2008 R2 64-bit. In Device Manager, both HBA cards and tape drives were detected with correct details. See the attached screenshot. However, in the Veeam console > backup infrastructure, I saw only 1 tape drive. Please see the 2nd attachment. Any thing gone wrong with the setup? How to get the second drive detected and use in veeam console?

Thanks in advance.
IMG-20180221-WA0000.jpg
IMG-20180221-WA0001.jpg
LVL 1
MichaelBalackAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

Andrew Hancock (VMware vExpert / EE MVE^2)VMware and Virtualization ConsultantCommented:
I would refer this question to Veeam Support.
0
Dariusz TykaICT Infrastructure Specialist Senior Commented:
You may try to install HPE library & tape tools and make some test to confirm both drives are detected/operating properly.
https://support.hpe.com/hpsc/swd/public/detail?sp4ts.oid=1009019479&swItemId=MTX_96f7016e0be9480795c529a997&swEnvOid=4184
If all is OK then the best will be as @Andrew suggested to contact Veeam support so they can check the logs.
0
MichaelBalackAuthor Commented:
Hi all,

Sorry for the big delay.

The culprit is the hba cards. Currently, we are using 2 hba cards, each with dual-port, with one drive connects to each hba card. The twist is, if we change to connect both drives on 1 hba card, both drives can be detected and shown on the veeam console.
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
MichaelBalackAuthor Commented:
By attaching to this dual-port hba card, both tape drives are working.
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Veeam

From novice to tech pro — start learning today.

Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.