• Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 87
  • Last Modified:

How to remove Exchange 2010 public folders

We are trying to decommission an exchange 2010 server and is trying to removing all of it Public Folders.  We have never used public folders except for testing on a Exchange 2000 or Exchange 2003 server but the consultants kept migrating  the public folder to the new server them each time we installed a new version of Exchange.  We deleted the OAD and all but one public folders using the Exchange console,  That last one gave an error.

This command is reporting that there are no replicas (that is is not true.)
Get-PublicFolder  -Recurse | ft name,parentpath,replicas

This command is showing that theexhange2016 databases.  What would they be using it for?  Ho w fix it?
-MailboxDatabase | ft name,publicfolderdatabase
0
masterofall
Asked:
masterofall
  • 2
  • 2
1 Solution
 
Todd NelsonSystems EngineerCommented:
Take a look at this reference ... https://technet.microsoft.com/en-us/library/dd876883%28v=exchg.141%29.aspx

At a high level, I perform the following tasks...
  1. Disable/remove public folder references in OAB
  2. Dismount and remount PF database
  3. Remove all non-system PFs from database ... Get-PublicFolder -Server "SERVERNAME" "\" -Recurse -ResultSize Unlimited | Remove-PublicFolder -Server "SERVERNAME" -Recurse -ErrorAction:SilentlyContinue
  4. Remove all system PFs from database ... GetGet-PublicFolder -Server "SERVERNAME" "\Non_Ipm_Subtree" -Recurse -ResultSize Unlimited | Remove-PublicFolder -Server "SERVERNAME" -Recurse -ErrorAction:SilentlyContinue
  5. Remove database
  6. Delete physical files
0
 
masterofallAuthor Commented:
I had removed the OAB using the management console. Microsoft used the shell to removed the last user public folder then the shell  the adsiedit to remove the public folder database.  I am trying to find the exact commands.
0
 
masterofallAuthor Commented:
Troubleshooting steps :

      Moved the arbitration mailboxes on 2016 server.

Get-Mailbox -Arbitration | Set-Mailbox -Arbitration -Database "mailbox database 222222222"  
 (I replaced the exact name of the database with 22222222)

      
      2010 Server was  shutdown for 2 weeks therefore we know that the 2016 works fine by itself.
        Check all the mailboxes moved to 2016 server.
      Remove the mailbox database and public folder database from adsiedit.
      Run the uninstall command .

E:\Exchange\Bin>Setup.com /m:uninstall.

      Reboot the server and check that mail flow working fine both internally and externally.
      Issue stand resolved.
0
 
Todd NelsonSystems EngineerCommented:
Sufficient guidance provided for resolution.
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

Join & Write a Comment

Featured Post

Cloud Class® Course: Microsoft Office 2010

This course will introduce you to the interfaces and features of Microsoft Office 2010 Word, Excel, PowerPoint, Outlook, and Access. You will learn about the features that are shared between all products in the Office suite, as well as the new features that are product specific.

  • 2
  • 2
Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now