Issues with searching emails in outlook after exchange upgrade

I updated our exchange 2013 version to CU19 we are running on 2012 server. The install went on fine it didn't fix the issue we were having and it created at least one more issue. The emails are flowing internally and externally fine, but when I have my outlook open (2013) I can not use the search box. So I'm in my inbox and click in search type in whatever I'm trying to locate and it comes back with 0 emails. Any ideas on how to fix this would be appreciated
bankadminAsked:
Who is Participating?

[Product update] Infrastructure Analysis Tool is now available with Business Accounts.Learn More

x
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

Jose Gabriel Ortega CastroCEOCommented:
try this:
his workaround works until fix provided by Msft:

The fix is expected in the next major update. Until then, you can workaround the issue by enabling Show as Conversations.
In the Outlook Ribbon click the View tab.
Click the check box for Show as Conversations.
Optionally apply to This folder only.
https://support.content.office.net/en-us/media/a31babf0-6fd2-4421-a5b4-408f7f338ef2.pngShow as Conversations workaround_c3m_2018012172544

Source; https://social.technet.microsoft.com/Forums/ie/en-US/abd2b81d-a6f8-4939-8f29-20d9e525353c/outlook-search-not-working-as-of-late-january-2018?forum=outlook
Rachman Tech' answer

Here's another:
https://support.microsoft.com/en-us/help/2769651/outlook-search-returns-no-matches-found

And if none of above works, make sure that all the exchange services (specially search ones) are running on the server.
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
Todd NelsonSystems EngineerCommented:
Have you at least attempted to rebuild the Exchange database content indexes?  If not, it's worth the attempt (see references below).  I don't have the same issue as Jose documented above with Exchange 2013 CU19.

0
bankadminAuthor Commented:
I apologize the search is working now. Another reboot to the exchange server and it started working. I tried to reboot it before I create this ticket but it didn't work the first time for some reason
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Exchange

From novice to tech pro — start learning today.