• Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 44
  • Last Modified:

Emaai

Starting Yesterday - Clients who are running Office 2010 (Outlook 2010) are not receiving e-mails from external sources.  They are running it with Exchange 2010.  Users who are running Office 2016 are not having the problem.  iPhones (all smartphones) and OWA are not affected by this problem and they show e-mails with attachments.  This problem was first noticed yesterday.

They are running on a SBS 2011 server but (and we always hear this) no changes were made.

So on the problem workstations, OWA works as does the smart phones.  If i setup the user on a workstation with Office 2016 the mail is there.  The problem happens on both Windows/7 Pro and Windows/10 Pro.

Any insight or help would be appreciated.  I would download a trial of Office 2016 but there seems to be none.

thanks
Rich
0
webentpr
Asked:
webentpr
  • 5
  • 4
2 Solutions
 
viktor grantExchange ServersCommented:
Hi,

Please check the Outlook 2010 is updated, try to install the latest update.

If you recreate Outlook profile, the issue is solved?

Cheers
Viktor
0
 
webentprAuthor Commented:
HI -

Thank you,

I tired SP2 but it would not take it.  I did rebuild the profile but that didn't help.

Is there a way to verify the updates?

thanks
Rich
0
 
webentprAuthor Commented:
BTW - I tried to install the latest updates I found and it said it was already installed.
0
Making Bulk Changes to Active Directory

Watch this video to see how easy it is to make mass changes to Active Directory from an external text file without using complicated scripts.

 
viktor grantExchange ServersCommented:
Hi,

Click the File tab >Office Account. If you see "Office Updates" under Product Information, try to update Outlook 2010.

https://support.microsoft.com/en-us/help/2625547/how-to-install-the-latest-applicable-updates-for-microsoft-outlook-us

Cheers
0
 
viktor grantExchange ServersCommented:
Hi,

Ok you have the latest update.

Cheers
Viktor
0
 
webentprAuthor Commented:
HI -

Thank you - i am running Version 14.0.7194.5000 (32 Bit) on all of the machines.   Turns out the problem is with all Office 2010 outlook and only from outside sources.  They were all affected yesterday - but only with 2010 - 2016 is working well.

i wonder if the problem is with the server and maybe I should recycle it.

Will schedule a recycle tonight and will let you know.

thanks
Rich
0
 
viktor grantExchange ServersCommented:
Hi,

So finally after the recycle..the issue is solved?

Cheers
0
 
webentprAuthor Commented:
I'm sorry - yesterday was a busy day with folks trying to work from home - no the recycle had no impact on the problem.  What I did was install Office 2016 and that corrected the problem.

Thanks for taking care of me.
0
 
webentprAuthor Commented:
Could not find the fix to the problem so installed Office 2016
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

Join & Write a Comment

Featured Post

Creating Active Directory Users from a Text File

If your organization has a need to mass-create AD user accounts, watch this video to see how its done without the need for scripting or other unnecessary complexities.

  • 5
  • 4
Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now