Event ID: 4999 - MSExchange Common: also transport service don't start without event ID error

Watson report about to be sent for process id: 15688, with parameters: E12, c-RTL-AMD64, 14.03.0388.000, MSExchangeMailSubmission, unknown, unknown, System.TypeInitializationException, f83e, unknown.
ErrorReportingEnabled: False

Exchange2010 SP3  rollup 20
Antonio FucciAsked:
Who is Participating?
 
Valentina PerezExchange ServersCommented:
HI Antonio,

Check if you have any error when you try to start transport service.

Regards
Valentina
0
 
Valentina PerezExchange ServersCommented:
HI Antonio,

Transport service do not start?

Could you check with the following command: Test-ServiceHealth

Regards
Valentina
0
 
Antonio FucciAuthor Commented:
Hi Valentina,
here is the result:

Role                    : Mailbox Server Role
RequiredServicesRunning : False
ServicesRunning         : {IISAdmin, MSExchangeADTopology, MSExchangeIS, MSExchangeMailboxAssistants,
                          SExchangeSA, MSExchangeSearch, MSExchangeServiceHost, MSExchangeThrottling,
                          rtLogSearch, W3Svc, WinRM}
ServicesNotRunning      : {MSExchangeMailSubmission, MSExchangeRPC}

Role                    : Client Access Server Role
RequiredServicesRunning : False
ServicesRunning         : {IISAdmin, MSExchangeAB, MSExchangeADTopology, MSExchangeFBA, MSExchangeFDS
                           MSExchangeMailboxReplication, MSExchangePOP3, MSExchangeProtectedServiceHo
                          iceHost, W3Svc, WinRM}
ServicesNotRunning      : {MSExchangeRPC}

Role                    : Hub Transport Server Role
RequiredServicesRunning : False
ServicesRunning         : {IISAdmin, MSExchangeADTopology, MSExchangeEdgeSync, MSExchangeServiceHost,
                          rtLogSearch, W3Svc, WinRM}
ServicesNotRunning      : {MSExchangeTransport}

thanks

regards
Antonio
0
Ultimate Tool Kit for Technology Solution Provider

Broken down into practical pointers and step-by-step instructions, the IT Service Excellence Tool Kit delivers expert advice for technology solution providers. Get your free copy now.

 
Valentina PerezExchange ServersCommented:
Hi Antonio,

Try to restart the services with the following command:

Get-Service *exch* | Start-Service

After try again to run the command:

Test-ServiceHealth

Do you continue to have he same result?

Regards
Valentina
0
 
Antonio FucciAuthor Commented:
Hi Valentina,
services don't starts with same result.
I think Win2k8 is corrupt, it's not even allowed to uninstall Exchange from the control panel.

I think I'll add a replacement mail server

Thank you so much

Regards

Antonio
0
 
Valentina PerezExchange ServersCommented:
No more replies from the author..enough information to confirm
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.