Wi-fi mysteriously stopped working on my ZTE Z933 smartphone

shawn857
shawn857 used Ask the Experts™
on
Hello experts, I've got a ZTE model Z933. A while back, my wi-fi stopped working on it for some unknown reason. I took it to my local Telus dealer and they couldn't figure it out - they said I would have to reinstall the OS. That seemed painful as I'd lose all my stuff on my phone (music, contacts, pictures, apps) and have to put it all back on after. Anyway, I don't use wi-fi often on my phone, but I think I will soon have a need to so I'd like to get it resolved (in the easiest way possible!).
    Here's how it's behaving now - when I go to my "Settings", and click the slider button for "Wifi" over to the ON position, it goes to ON, but it doesn't turn blue and activate like it used to. If I just click on "Wifi" itself to go into that screen, it says "To see available networks, turn wifi on" (whereas before it would always show any networks it detected). From that screen, if I click the slider button over from OFF to ON, it flashes blue VERY briefly, goes to ON... but is not blue.
   Can anyone offer any advice please? I have android version 4.3.

Thanks!
    Shawn
Comment
Watch Question

Do more with

Expert Office
EXPERT OFFICE® is a registered trademark of EXPERTS EXCHANGE®

Author

Commented:
Hi, can anyone offer any advice please?

Thanks
    Shawn

Author

Commented:
... anyone please?

Thanks
   Shawn

Author

Commented:
Hello? Anyone there please?

Thanks
   Shawn

Author

Commented:
Hi, can anyone please help me on this?

Edit: Also the Bluetooth has stopped working too. Behaves same as Wifi described above.

Thanks
   Shawn

Do more with

Expert Office
Submit tech questions to Ask the Experts™ at any time to receive solutions, advice, and new ideas from leading industry professionals.

Start 7-Day Free Trial