Downgraded nic port in vSphere 6

Hi,

I have a vSphere 6.0 host with an Intel 82576 dual nic card in it.  One of the two ports is only registering as a 100 mb/s connection.  I believe a few months ago it was full speed but don't recall now.  It is going into a Cisco gigabit switch.

Any suggestions on this?

Thanks!

--Ben

nic snapshot
Ben ConnerCTO, SAS developerAsked:
Who is Participating?

[Product update] Infrastructure Analysis Tool is now available with Business Accounts.Learn More

x
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

Paul SolovyovskySenior IT AdvisorCommented:
Check if it's hard coded to 100Mb, if it is change it to 1GB or AUTO.  If that doesn't resolve it look at the switch port to see what speed it's set to.
0
Andrew Hancock (VMware vExpert / EE MVE^2)VMware and Virtualization ConsultantCommented:
Check Cable and Physical Port on the Switch, otherwise change network cable and physical switch port.

Also check Network Firmware on the server.
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
Ben ConnerCTO, SAS developerAuthor Commented:
Hi guys,

Thanks for the direction.  It was indeed a cable.  I'd done some rewiring a few weeks ago and had to use a longer cable that (apparently) had issues.  Hadn't noticed it at the time.  That one is now in the trash.

Much appreciated!

--Ben
0
Andrew Hancock (VMware vExpert / EE MVE^2)VMware and Virtualization ConsultantCommented:
Yes, there are some non 1Gbe cables out there, we find them at least once a week, what is the matter with them we've no idea, they test correctly, but refuse to link (auto negotiation) at 1GBe!
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
VMware

From novice to tech pro — start learning today.