"There are no apps or desktops available to you at this time" NetScaler StoreFront load balance URL Error.

Murty M
Murty M used Ask the Experts™
on
Citrix error "There are no apps or desktops available to you at this time"
Citrix XenApp 7.15 LTSR
NetScaler 12.1 VPX
SSO configured through GPO's.
When login to StoreFront URL is working fine.
But login to NetScaler StoreFront load balance URL is giving above Error.
https://support.citrix.com/article/CTX133982 
https://support.citrix.com/article/CTX200583
https://support.citrix.com/article/CTX233380
Configured SSO as per CTX133982 and followed CTX200583 /CTX233380
Please suggest.
Comment
Watch Question

Do more with

Expert Office
EXPERT OFFICE® is a registered trademark of EXPERTS EXCHANGE®
Tony JohncockLead Technical Architect

Commented:
How are you doing the load balancing?

First thing I'd do is set up the NS' without that to see if it's the issue.
Senior Systems Engineer
Commented:
if you are having issue like this, you probably have a persistence issue.
set persistence on the VIP with primary cookie insert with 2 mins and backup with source IP for 10 mins.

let see if you have issue with storefront via the VIP.

Author

Commented:
Thank you Justin Yeung.
After I changed persistence from SourceIP to COOKIEINSERT --> Timeout: 2 And Backup Persistence: timeout: 10, I am able to see the Apps and Desktop. i.e Enumeration process working fine.
But Launching process is asking Credentials again.
i.e I am receiving login screen.
Issue in Internet Explorer only.
If I login through Google Chrome, no issues. Apps and Desktop launching fine.
Please suggest.
Justin YeungSenior Systems Engineer

Commented:
This is normal as your receiver is not configured to do SSO.

However it will not be a problem if you are Ica via netscaler gateway as the session policy can be configured with SSO.
take a look to Storefront servers windows-eventlogs.
possible you see something like "do not trust XML requests" ... so you have to enable xml trust for delivers group.
possible you see something other ... please post it here.

Author

Commented:
Issue at GPO security filtering. Earlier we deleted "Authenticated users" .. Once we added this Group.. the second login screen disappeared.
Thank you Justin Yeung.

Do more with

Expert Office
Submit tech questions to Ask the Experts™ at any time to receive solutions, advice, and new ideas from leading industry professionals.

Start 7-Day Free Trial