troubleshooting Question

connection is established but packets are not flowing

Avatar of D_wathi
D_wathiFlag for India asked on
SugarCRMMicrosoft 365* IIS SMTP ServerWindows NetworkingLinux Networking
6 Comments2 Solutions269 ViewsLast Modified:
Dear Experts

CRM system work flow triggers emails to the prospect email account as and when the prospect statues changes via the SMTP server ( without password that is without authentication as it is Relay server hosted locally-office 365 mail protection ). We could see the connection to the email server getting established but no packets sent/received , but through telnet we can send and receive mails by making use of from and to email commands through the telnet session, can you help where the things are going wrong. following SL2 cases it works but SL3 it does not work.
1. though telnet to the smtp server with FROM and TO commands it works that is mail is delivered to the TO addressed account.
2. though CRM system configure email settings with email account, smtp and port without the SMTP authentication mail is getting delivered to the To account.
3. CRM system through workflow trigger email on each status changes mail is not getting delivered instead we can see connection is ESTABLISHED to the smtp server
SOLUTION
David Favor
Fractional CTO
Join our community to see this answer!
Unlock 2 Answers and 6 Comments.
Start Free Trial
Learn from the best

Network and collaborate with thousands of CTOs, CISOs, and IT Pros rooting for you and your success.

Andrew Hancock - VMware vExpert
See if this solution works for you by signing up for a 7 day free trial.
Unlock 2 Answers and 6 Comments.
Try for 7 days

”The time we save is the biggest benefit of E-E to our team. What could take multiple guys 2 hours or more each to find is accessed in around 15 minutes on Experts Exchange.

-Mike Kapnisakis, Warner Bros