Avatar of Barry Fields
Barry Fields
Flag for United States of America asked on

Exchange database copy error

I have just deleted and recreated a database on exchange 2016. When I try to add a database copy to the second server in my DAG I get the error network path not found. Please help
Exchange

Avatar of undefined
Last Comment
Barry Fields

8/22/2022 - Mon
Hayes Jupe

Hi,
     When you delete a database, the database files (edb etc) are not deleted, this has to be done manually.
So if you have recreated the database with exactly the same name - this is what I would check first.

Other than that - could you provide more detail on the exact steps your executing and the associated error. (and associated errors from the event log at the same time)
Daryl Gawn

check the location of the logs  and the database eg E:\Database\DatabaseName\DB.edb and E:\Database\translogs\ on the original server and see if the same path exsists on the server you are trying to create the database copy on
Barry Fields

ASKER
I am getting the following error;

The network path was not found.
    + CategoryInfo          : NotSpecified: (:) [Add-MailboxDatabaseCopy], IOException
    + FullyQualifiedErrorId : [Server=XXXXXXXX,RequestId=f7b56b74-a21b-48cf-90ea-667207ed287b,TimeStamp=11/20/2018 8
   :01:52 PM] [FailureCategory=Cmdlet-IOException] B5CA032F,Microsoft.Exchange.Management.SystemConfigurationTasks.Ad
  dMailboxDatabaseCopy
    + PSComputerName        : xxxxx.xxxx.com
Experts Exchange has (a) saved my job multiple times, (b) saved me hours, days, and even weeks of work, and often (c) makes me look like a superhero! This place is MAGIC!
Walt Forbes
Hayes Jupe

ok, first port of call is to check both my comment and what daryl has said - both of which may be the issue.

The event logs may also have more detailed information.
Barry Fields

ASKER
Sorry, the database paths are the same on both servers as is the path for log files. The log files were deleted from the original database.
event-id-1006.rtf
event-id-4113.rtf
Hayes Jupe

log files and the database?

those attachments don't appear to be in a readable format sorry mate.
⚡ FREE TRIAL OFFER
Try out a week of full access for free.
Find out why thousands trust the EE community with their toughest problems.
Amit

Wait for sometime and then try to add copy again. Check remote registry service running on destination server.
Barry Fields

ASKER
Barry Fields

ASKER
OK Amit
Experts Exchange is like having an extremely knowledgeable team sitting and waiting for your call. Couldn't do my job half as well as I do without it!
James Murphy
Barry Fields

ASKER
I waited overnight restarted the remote registry service and I am still getting the same error
Barry Fields

ASKER
Amit

⚡ FREE TRIAL OFFER
Try out a week of full access for free.
Find out why thousands trust the EE community with their toughest problems.
Barry Fields

ASKER
i am seeing an additional error when i go into the ecp and try to make any change with regards to the DAG
dag-error.docx
SysTools

Barry Fields

ASKER
I already restarted the remote registry service on both servers in my DAG, problem still existed. I called Microsoft tech support and they solved this issue. I will post what was done once i get their report
This is the best money I have ever spent. I cannot not tell you how many times these folks have saved my bacon. I learn so much from the contributors.
rwheeler23
ASKER CERTIFIED SOLUTION
Barry Fields

THIS SOLUTION ONLY AVAILABLE TO MEMBERS.
View this solution by signing up for a free trial.
Members can start a 7-Day free trial and enjoy unlimited access to the platform.
See Pricing Options
Start Free Trial
GET A PERSONALIZED SOLUTION
Ask your own question & get feedback from real experts
Find out why thousands trust the EE community with their toughest problems.
Amit

pls share the solution, so others can be also benefited. thanks
Barry Fields

ASKER
Guys , MS has yet to give me the writeup, this is really my fault for not forcing the issue before close of the ticket. I may not get the actual solution in detail, from them. I do know that the DAG was disabled in the process, that's about it. Amit you were very helpful, as usual.
Barry Fields

ASKER
OK the short story on this issue was that the database copy was added  with the  database copy with Configuration Only switch
⚡ FREE TRIAL OFFER
Try out a week of full access for free.
Find out why thousands trust the EE community with their toughest problems.