Unknown namespace error when creating ribbon

Joy Gomez
Joy Gomez used Ask the Experts™
on
Hello while trying to create a ribbon, I am getting the following error.  Attached is the error message and below is the xml  i have in the UsysRibbons table.

<customUI xmlns="http://schemas.microsoft.com/office/2006/01/customUI">
  <ribbon startFromScratch="false">
    <tabs>
      <tab idMso="TabCreate" visible="false" />
      <tab id="dbCustomTab" label="A Custom Tab" visible="true">
        <group id="dbCustomGroup" label="A Custom Group">
          <control idMso="Paste" label="Built-in Paste" enabled="true"/>
        </group>
      </tab>
    </tabs>
  </ribbon>
</customUI>
Picture1.png
Comment
Watch Question

Do more with

Expert Office
EXPERT OFFICE® is a registered trademark of EXPERTS EXCHANGE®
Your schema name is incorrect due to the capitalization of UI at the end. Use this:
<customUI xmlns="http://schemas.microsoft.com/office/2006/01/customui">

Open in new window


Working with access we are so used to things not being case sensitive that it can be a bit confusing that the ribbon is case sensitive in certain areas.

Author

Commented:
Hi... I changed that also and keep getting the same error.
John TsioumprisSoftware & Systems Engineer
Commented:
Pulled from a working database
<customUI xmlns="http://schemas.microsoft.com/office/2006/01/customui" >

Open in new window

also ..just for testing...check my sample database here : https://www.experts-exchange.com/questions/29164254/Customised-Access-ribbon-leaves-application-in-a-vulnerable-state.html#a42979774
Success in ‘20 With a Profitable Pricing Strategy

Do you wonder if your IT business is truly profitable or if you should raise your prices? Learn how to calculate your overhead burden using our free interactive tool and use it to determine the right price for your IT services. Start calculating Now!

Try to write it EXACTLY as I did in my post. The first is customUI while the second is customui

Doesn't make sense, but that is how it is.

Author

Commented:
Anders... I copied it exactly.  I also copied and pasted what John send.... still gives me that error.  

So I tried to take out everything except, putting this tag... and I get a second message for Line:12, Column: 11 - that does not even exist.  Attached is the message.
<customUI xmlns="http://schemas.microsoft.com/office/2006/01/customui" ></customui>
pic1.jpg

Author

Commented:
If i put this url in chrome (http://schemas.microsoft.com/office/2006/01/customui)

then I am getting a message: The resource you are looking for has been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable.
Do you have more than one ribbon in the table?

Author

Commented:
Nope.... just one

Author

Commented:
Thanks Anders and John for your responses.

Do more with

Expert Office
Submit tech questions to Ask the Experts™ at any time to receive solutions, advice, and new ideas from leading industry professionals.

Start 7-Day Free Trial