Avatar of PeterNairn
PeterNairn asked on

Get my Exchange 2016 Database mounted.

Microsoft Exchange Sevrer 2016 running on Windows Server 2016, database wont mount.Content Index State Failed. Tried stopping both the search services and deleted the long folder name in the same directory as the database but to no avail.

Event Viewer has Event ID 231, ExchangeStoreDB - copy of master database .... encountered an error during mount.

Event 225 there is only one copy of this mailbox database - automatic recovery in not available.

I've also run eseutil /p 


Help please.

MicrosoftExchange

Avatar of undefined
Last Comment
M A

8/22/2022 - Mon
SOLUTION
M A

Log in or sign up to see answer
Become an EE member today7-DAY FREE TRIAL
Members can start a 7-Day Free trial then enjoy unlimited access to the platform
Sign up - Free for 7 days
or
Learn why we charge membership fees
We get it - no one likes a content blocker. Take one extra minute and find out why we block content.
See how we're fighting big data
Not exactly the question you had in mind?
Sign up for an EE membership and get your own personalized solution. With an EE membership, you can ask unlimited troubleshooting, research, or opinion questions.
ask a question
ASKER
PeterNairn

This is the error I get when I try.

Failed to mount database "mailbox database 0854473321". Error: An Active Manager operation failed. Error: The database
action failed. Error: Operation failed with message: MapiExceptionDatabaseError: Unable to mount database.
(hr=0x80004005, ec=1108)
Diagnostic context:
    Lid: 65256
    Lid: 10722   StoreEc: 0x454
    Lid: 1494    ---- Remote Context Beg ----
    Lid: 1238    Remote Context Overflow
    Lid: 41344   Guid: 7f74a34e-482a-4ad1-b411-bd2d2ffe0f80
    Lid: 35200   dwParam: 0x7C70
    Lid: 59596   dwParam: 0x344A43C  Msg: JI20
    Lid: 43212   dwParam: 0x344A43C  Msg: JT05
    Lid: 43212   dwParam: 0x344A43C  Msg: JT08
    Lid: 59596   dwParam: 0x344A43C  Msg: WM19
    Lid: 59596   dwParam: 0x344A43C  Msg: WM20
    Lid: 59596   dwParam: 0x344A43C  Msg: WM21
    Lid: 54472   StoreEc: 0x980
    Lid: 42184   StoreEc: 0x454
    Lid: 10786   dwParam: 0x0        Msg: 15.01.2176.014:WIN-U1AM4JVFEJL:7f74a34e-482a-4ad1-b411-bd2d2ffe0f80
    Lid: 51578   Guid: 7f74a34e-482a-4ad1-b411-bd2d2ffe0f80
    Lid: 1750    ---- Remote Context End ----
    Lid: 1047    StoreEc: 0x454      [Database: Mailbox Database 0854473321, Server:
WIN-U1AM4JVFEJL.ASGCommercial.co.uk]
    + CategoryInfo          : InvalidOperation: (Mailbox Database 0854473321:ADObjectId) [Mount-Database], InvalidOper
   ationException
    + FullyQualifiedErrorId : [Server=WIN-U1AM4JVFEJL,RequestId=944ce1ec-bada-4f63-9499-e59765b56372,TimeStamp=14/10/2
   021 09:44:39] [FailureCategory=Cmdlet-InvalidOperationException] FBB35F92,Microsoft.Exchange.Management.SystemConf
  igurationTasks.MountDatabase
    + PSComputerName        : servername.domain
ASKER CERTIFIED SOLUTION
M A

Log in or sign up to see answer
Become an EE member today7-DAY FREE TRIAL
Members can start a 7-Day Free trial then enjoy unlimited access to the platform
Sign up - Free for 7 days
or
Learn why we charge membership fees
We get it - no one likes a content blocker. Take one extra minute and find out why we block content.
See how we're fighting big data
Not exactly the question you had in mind?
Sign up for an EE membership and get your own personalized solution. With an EE membership, you can ask unlimited troubleshooting, research, or opinion questions.
ask a question
ASKER
PeterNairn

Hi, MAS, thats worked as the database is now mounted but there are no public folders? 
M A

Peter:
Glad to know db is mounted.
Reg. PF please ask a new question to have better response.


Experts Exchange has (a) saved my job multiple times, (b) saved me hours, days, and even weeks of work, and often (c) makes me look like a superhero! This place is MAGIC!
Walt Forbes