[Product update] Infrastructure Analysis Tool is now available with Business Accounts.Learn More

x

Networking

93K

Solutions

67K

Contributors

Networking is the process of connecting computing devices, peripherals and terminals together through a system that uses wiring, cabling or radio waves that enable their users to communicate, share information and interact over distances. Often associated are issues regarding operating systems, hardware and equipment, cloud and virtual networking, protocols, architecture, storage and management.

Share tech news, updates, or what's on your mind.

Sign up to Post

I am having issues in a MPLS VPNv4 BGP setup where the CE is not receiving any BGP routes from the PE.

PE2 Cisco BGP config:
router bgp 1
 bgp log-neighbor-changes
 neighbor 1.1.1.1 remote-as 1
 neighbor 1.1.1.1 update-source Loopback0
 !
 address-family vpnv4
  neighbor 1.1.1.1 activate
  neighbor 1.1.1.1 send-community both
 exit-address-family
 !
 address-family ipv4 vrf CUST-1
  neighbor 10.10.20.2 remote-as 200
  neighbor 10.10.20.2 activate
 exit-address-family
!

CE2 Cisco BGP config:
router bgp 200
 bgp log-neighbor-changes
 redistribute connected
 neighbor 10.10.20.1 remote-as 1
 neighbor 10.10.20.1 soft-reconfiguration inbound
!

If you need more info please let me know (I can attach the full config if you want).
CE2_startup-config.cfg
PE2_startup-config.cfg
0
HP PageWide 377dw MFP keeps going "offline".

It's attached to the network, and you can successfully ping it. But the only thing that temporarily resolves the problem is to unplug the printer, wait about 15 seconds, and then plug it back in. This only lasts for a few days before it goes offline again. Reinstalling the print drivers, restarting the print spooler, uninstalling and reinstalling the printer object at the computer(s) doesn't work. Interestingly, when it's offline and you web into its Embedded Web Server, it partially displays. The Home tab, the Estimated Cartridge Level and Network Summary "tiles" cannot collect information. The Network and Tools tabs would not display. They error out. We downloaded and ran the HP Print and Scan Doctor, but it could not repair the problem. We know it's not the network or the computers (Win 10 Pro). Other printers and network resources can be accessed without issues. We checked the Event ID > PrintService logs for errors, and there wasn't a single one. If anyone can suggest a solution, we'd be appreciative.
0
Having issues with our company website being viewed inside our network. We switched over to use the SSL (HTTPS) and every time I navigate with inside our company network to the webpage I get the "Not Secure" icon in the browser field and when I click on it it says the certificate is invalid.

What could be causing this?

Any ideas? Could it be a setting inside our IIS ?

Thanks in advance
0
Hello Experts,

I have 2 sites connected via OSPF neighbor relationship using MPLS  and I also have direct connect between the two sites. I had issue with the point to point connection and I removed the static routes between the two sites and OSPF was able to pick the routes again.

Now my Point - to - point connection is up again and I added the static routes but the issue I have now is that the traffic is still going through the ospf and not using the point-to-point path.

How can I make sure the path is reverting back to the point-to-point path, I thought by adding the static path it would pick it up again.

Thanks,
0
We have a Group policy to deploy the wireless settings Radius connection. This has worked for years. It's mostly still working. Generally we can image a device (on a LAN cable) it joins the domain, gets this policy and it connects to the wifi automatically. Now when we image a device it joins the domain etc but it doesn't auto connect to the wireless. If I login to it with a local account I see Event ID 8002 and 12013 "Reason The authenticator is no longer present" To make this problem stranger is if I plug into the LAN and login to any domain account it must update something because I can then unplug the cable and the wifi connects successfully. We've never had to do this before today where we had to login to the device to get them to connect to the wifi.

To add complexity I think the policy settings are still correct this problem is only happening on machines we image on version 1803. We still have the 1709 image in our system and if I use that it auto connects normally. I'm at a loss.
0
Looking for an affordable option (Service) to perform PCI compliance accepted penetration testing.
0
I had this question after viewing Network Shares and Devices not showing through VPN.

I can connect successfully to remote router at office on W2K, OSX and view router setup page, but i cannot access any other nor can i ping any other host machines on remote private network. It appears samba browsing is working on os x network browser but that's it.
0
We have a device that we cannot connect to our network.  

This device was connected to a Linksys hub through a patch panel to Device#1.  It has a 192.168.3.0/24 assignment on this specific device#1.  


For testing purposes we tried using an ethernet switch to connect Device #1 to the network and we discovered that when we connect Device#1 to a switch ethernet port and amber light comes up for that switch port connection.  If we connect a different device (Device#2) to that same switch port we have a green light and communication works.  Hence, the connection from the switch port to the patch panel and then to the end device is a good connection.

It was suggested that either:

- Duplex-mismatch (perhaps Device#1 is forced to full duplex) since it was originally setup to connect through a hub and that did not work.
- Something else is wrong with Device#1

Since we do not have administrative access to this specific switch or to Device#1, it was suggested that we use a crossover cable to connect the devices from the switch or the Hub to Device#1 to see if that will all network communication.

Can someone explain to me how a cross-over cable may fix a duplex mismatch problem?  I have only used a cross-over cable to connect 2 PC's together; but, I have limited experience with crossover cables.
0
Can you change the IP addressing on Netgear Jetpack-the DHCP uses the same IP address scheme as internal network so VPN won't connect
0
I'm currently using a /22 address space, 192.168.100.x with a flat network, everything in one vlan. I know that's not good, so I want to change it.   We will be moving to a new facility in about 6 months, a bigger building with 3 floors, currently we have 1 floor.  There will be different buildings, so I'm debating about having two separate internet circuits for each building, or if I should just have both buildings under one internet circuit. The 2nd building is a church, so I'm thinking it might be wiser to have two different physical networks, for security.

I've done some research online, but wanted to see what is best practice when creating vlans?  Do I create vlans by department, or by security boundaries, etc...  I'm still trying to figure that out.  Plus, I think it might be best to configure my existing network with all the vlans that I want to create for the new facility, so I don't want to try to completely reconfigure my network during the move, as it would be a nightmare, right?

I have about 90 computers (PCs and Macs), 80 VoIP phones, 28 servers, 13 APs,  15 network printers,  at least 75 or so smartphones/laptops/tablets on the network in any given day.
I currently

Any input would be greatly appreciated
0
Hi ..

Using powershell how can i change DNS suffix name globally not only for one network adapter.
Thanks
0
Have a SonicWall TZ600.  I have facebook.com in the custom forbidden domains.  I want to give access to facebook.com to 1 user on the network.  How would I do this?
0
The user changed from Optimum to Verizon. When connecting wirelessly on the new network to a Brother hl-l2380dw printer it did not work on the new network. Brother had me uninstall and reinstall Brother printer software and it worked. However, it can not longer printer pdf files from Gmail. The print dialog comes up but no print occurs. How can this problem be corrected?
0
Hey all, we are moving our file server to onedrive for business and as I understand that it leverages sharepoint on the backend and that's the best way to use shared folders similar to our existing network folders.  The issue I am having is when someone signs into onedrive on their PC, it doesn't show the sharepoint sites, they have to logon online to see the site and then sync it locally! Has anyone gotten around this?
0
We recently took over a companies IT, and they previously used a proxy.

Looking through the server, it appeared to be using Symantec for this which have now removed.

Recently we connected one of our laptops in to their network and straight away it wanted credentials for the proxy, for us to be able to access the Internet. We entered the domain admin details and it connected no problem.

Today, I have found some registry keys which look as though they have been added / ammended on the server. (See screenshot attached). Can I remove these, or is there any where else I need to check first? I have the ProxyEnable key on my machine but the other two look to have been added by the previous IT company.

Windows Server 2008 R2 Standard

Thanks
proxy1.PNG
0
Is there a good wireless solution to present to a TV?  We have been using a solution called Airtame (WiFi/HDMI adapter that plugs into the back of the TV) but it's hit or miss - sometimes it works great and other times there is significant delay and disconnects (Airtame connects to our WiFi network and laptop connects to WiFi network - Airtame app on the laptop is what allows connectivity to the Airtame device and allows the laptop to present).  Could be related to our wireless network but as far as I can tell, there are no other wireless issues...

I know we could always use an HDMI cable to present to the TV but the CEO likes to be wireless :(
0
I have a L2 connection set up via Comcast ENS service. It supposed to resemble a large L2 full mesh network.

I have inherited several sites working via this service and am pretty green insofar and R&S.

I am trying to bring a up a new site using and SFP port on 3560 but I'm unsure on how to configure the port. It's connected via the ENS but does not see any of the other connected devices.

I can get to the switch via SSH without issue.

 
   Current configuration : 4017 bytes
!
! Last configuration change at 22:40:39 UTC Wed Nov 28 2018 by jadmin
!
version 15.0
no service pad
service timestamps debug datetime msec
service timestamps log datetime msec
service password-encryption
!
hostname datacenter-CORESW1
!
boot-start-marker
boot-end-marker
!
!
enable secret 4 
!
no aaa new-model
system mtu routing 1500
!
!
!
ip domain-name xxx.org
ip name-server 8.8.8.8
ip name-server 8.8.4.4
!
!
crypto pki trustpoint TP-self-signed-1543620224
 enrollment selfsigned
 subject-name cn=IOS-Self-Signed-Certificate-1543620224
 revocation-check none
 rsakeypair TP-self-signed-1543620224
!
!
crypto pki certificate chain TP-self-signed-1543620224
!
!
spanning-tree mode pvst
spanning-tree extend system-id
!
!
!
!
!
!
!
!
!
vlan internal allocation policy ascending
!
ip ssh version 2
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
interface FastEthernet0
 no ip address
 shutdown
!
interface GigabitEthernet0/1
!
interface GigabitEthernet0/2
!
interface GigabitEthernet0/3
!
interface GigabitEthernet0/4
!

Open in new window

0
Packet can't flow between vlan 12 and 34 on cisco switch/router

I have a device on VLAN 12 (10.12.14.100), and it needs to communicate with a server on VLAN 34 (10.34.14.20).  A trace route to VLAN 34 from 12 gets to one hop on the gateway then stops.  How can I check why the router isn't routing to VLAN 34?

Thanks,
0
Hi,

We have a head office and a satellite office, connected through a VPN, for network traffic. This is working fine. We have an Avaya IP Office telephone system in head office and would like to use 5 x IP phones in the satellite office that connect to it. The phone network in head office is on a separate IP subnet  / VLAN to the main network. We are struggling to get the phones to work over the VPN.

Setup is as follows:

Head Office
Watchguard XTM330 Firewall (Main Network 10.1.0.0/24, VLAN1) (Phones 192.168.25.0/24, VLAN 5)

Satellite Office
Draytek 2860 (One Network 192.168.101.0/24)

We have our VPN configured as a LAN to LAN on the Draytek with both subnets added under Network settings, and their diagnostics show that traffic destined for the phones network in head office does route through the VPN. I don't think that we have the Watchguard (uses BOVPN) set up properly to get the phones to connect. The Watchguard acts as a DHCP server for the phones network. IP phones in head office work fine.

Any help to get the phones connected would be appreciated.
0
Have Ubuntu 16.04 running as a VM.  Would like to utilize to allow *Windows 98 clients (yes I know Windows 98) to connect to share files.
 Keep getting a IPC$ password prompt, but the password doesn't work.   This would be a completely segmented and closed network - no Internet.
Cannot get the clients to connect to the SMB share.

*The customer currently uses old cardmaking printers and software that only works with Windows 98.  A Novell server is still being used to share
files.  Want to replace the Novell fileserver before it dies.   Eventually, they will be replacing all the printers and software, but who knows when!
1
I have a failed domain migration from Server 2012 Essentials to Server 2016 Standard.

I'm concerned as the Server 2012 Essentials server needs to remain live and in production until the new server is up and running.

During the initial domain migration, I found that DNS issues were preventing certain aspects from working. As a result, I chose to drop "domain.local" and the old server's IP into the new server's hosts file to get through some of the difficulties. At the time, the NICs were set on both servers as follows:
Primary DNS: (The opposite server's IP address)
Secondary DNS: 8.8.8.8

Having done this, the symptoms I noticed was that I was unable to edit a group policy. I get "Failed to open the group policy object. You might not have the appropriate rights." and "The system cannot find the path specified".

DCDIAG showed that there was an advertising error. This I seem to remember was because I'd left the hosts file in place which pointed "domain.local" at the old server - but I'm not 100% sure of this.

Some googling brought me to realise that the new server was not sharing any Sysvol or Netlogon folders. Someone suggested tweaking a registry entry to force it to show the sysvol folder - I did this, and although it now passes the advertising section, it fails on the netlogon section:

 Starting test: NetLogons
         * Network Logons Privileges Check
         Unable to connect to the NETLOGON share! (\\DC-01\netlogon)
         [DC-01] An net use or …
0
I have a few machines that I RDP into on a network, iv been running into an issue were the machines will randomly change its power settings from High Performance to Balanced without notice.
There is no real softrware on the machine that would do this, there is no manufacture software. Just Windows 10 , Malwarebytes and Office 365.
What event log could I look at to find out when and possibly how the power settings are getting changed?
And is there something I can do to prevent or lock the settings so they cannot change in the future?
Thank you in advance.
0
Network Drive partitioned into five drives. One of the drives was named Analysis. There was a folder in one of the drives called Analysis which had the same folder, files, etc.

When I deleted the folders and content from the partitioned drive called Analysis, it reached into the other drive that folder and contents as well.

Apparently, the folders were linked.

Is there a way to recover?
0
I have a question about vlans and broadcast traffic.    

I have two vLans setup vlan70 and vlan75.   I have a route between them so they can communicate with each other.
They both have different /24 subnets so broadcast traffic on vlan70 would be 192.168.50.255 and on vlan75 192.168.60.255

If I do a "ping 192.168.60.255 -b"  (broadcast) from a linux machine on on vlan70 (192.168.50.47/24) should I see the broadcasts on vlan75?
0
Sonicwall TZ 300 need to copy all settings that are currently on port to port 0.  Any ideas?
0

Networking

93K

Solutions

67K

Contributors

Networking is the process of connecting computing devices, peripherals and terminals together through a system that uses wiring, cabling or radio waves that enable their users to communicate, share information and interact over distances. Often associated are issues regarding operating systems, hardware and equipment, cloud and virtual networking, protocols, architecture, storage and management.