Server Software

7K

Solutions

12K

Contributors

A server is a computer program or a machine that waits for requests from other machines or software (clients) and responds to them. This architecture is called the client–server model. The clients may run on the same computer or may connect to the server over a network. The purpose of a server is to share data or hardware and software resources among clients. Typical computing servers are database servers, file servers, mail servers, print servers, web servers, game servers, and application servers.

Share tech news, updates, or what's on your mind.

Sign up to Post

what's the name of that software I need to install on my HP ProLiant servers to manage them see my ILO info, install updates, upgrade my ILO, etc?  I have four Gen 8s that I need to install it on and I can't remember what to google.

Thanks
0
When I open Dell OpenManage Server Administrator, it is correctly showing the inventory of the server, except for the physical and virtual disks on the machine. Instead, it is showing me the physical and virtual disks and RAID-5 array on a DIFFERENT machine. I have tried opening OMSA with localhost, the IP of this machine and its name, I have checked that NSlookup is only reporting the IP of this machine. Is there some way to force it to check the inventory again? I have uninstalled and reinstalled twice now.
0
I try to update System Center Configuration Manager to version 1706.
The status is "Applicable", but if you right click only have the option for "Show Status" other options are grayed out.
If you click Show Status, Download is in progress.
I already try:

1.delete the package under EasySetupPayload folder

2.delete SQL record by this command:
DELETE FROM dbo.CM_UpdatePackages WHERE PackageGuid = '0f11caa4-7f7f-454b-96d6-75f427d015ce'

3.Use CMUpdateReset.exe reset the package:
CMUpdateReset.exe -FDELETE -S sccm2012.mydomain.com -D CM_MYD -P 0f11caa4-7f7f-454b-96d6-75f427d015ce

After that the package was deleted on the Console, but when it try to download again, it stuck in the same spot.
Pack-Status.PNG
Right-Click-configuration-Manager-17.PNG
dmpdownloader.log
0
We have newly configured AlwaysOn in SQL Server 2016. But we didn't added any DB to AG group (Just empty).
When i ping AG listerner i am not able to ping.

My understand is if we not add any DB to AG group, the listerner will not work.
Am i correct?  if not please correct.
0
I am now responsible for a very old 2003 environment with 2003 AD, 2003 Exchange and several 2003 servers.  I would like to do long term upgrade to AD2016 and on premises Exchange 2016.  Can the AD upgrade go directly to AD2016 (via additional new servers) and then a new Exchange 2016 server while still support existing 2003/2008/2012 servers with Win 7 end user devices ?  Would like to preserve existing domains (two) and upgrade the AD to 2016 first and then do an inplace/onsite migration from Exchange 2003 to Exchange 2016.

Lastly, there are still some Windows XP machines - I assume they must go ??
0
I am trying to add a host route as a test to my routing table in AWS to make it go over my DX connection. However for some reason I seem to not be able to get
the route to propagate as can be seen in the attached image. Traceroute fails to make it beyond even the first hop. What can cause this?
No-Prop.png
0
I am using Oracle 9i database and PHP(5.6.33) for an application.
Application is showing PHP extension issue "None of the supported PHP extensions (OCI8, PDO_OCI) are available".
But i have tried to download couple of php extension named as OCI8.dll and PDO_OCI.dll to my PHP configuration file, but
still error is not going.Please help me on so I can connect oracle database with PHP.
0
Hi Guys,

I am desperate for a solution!

We've setup an Exchange server 2016, transferred all the mailboxes across from Exch 2010 and everything was working just fine.
Abruptly the server could not access OWA or ECP and gave an error:

Bad Request - Invalid hostname
HTTP Error 400.  The request hostname is invalid.

Workstations were also unable to connect.

Upon troubleshooting I found all certificates on the server to be missing.
Creating a new request for both Godaddy and Selfsigned produced blank entries after import.

I recreated virtual directories, confirming virtual URL's, etc to no avail.
I called it a day, as we were under a lot of pressure and reloaded Exchange 2016 in a VM.


This time round I documented every step and followed the setup conservatively.
Fortunately the mailboxes were still available in the "broken" setup to be transferred.  This made me believe that the initial errors were IIS related.

The second-installation 2016 VM server (ecp, OWA, mapi) all was working fine and all mailboxes were transferred yesterday.

I made an IIS backup today "appcmd add backup xxx" to prevent an unrecoverable scenario as with the first 2016 installation.

About 30 minutes after the backup, ECP was broken yet Again!
BAD REQUEST - Invalid Hostname
HTTP Error 400.  The request hostname is invalid.


Needless to say did a couple of checks in EMC, including Default Website bindings in IIS, and did not find anything wrong ...

0
I keep seeing this error message on two 100% identical (same hardware ProLiant DL380p G8, 8 GB RAM on each, same 2012 R2 o/s, same updates) servers that are currently
doing nothing and have nothing else installed in terms of roles and
features except file server. No Exchange, no DC, etc.
Both are physical servers (NO virtualization running on them) on the same network in the same AD domain as all other servers that do not show this error
They both have Shadow Copies enabled and configured for previous versions of files/folders,

Source: ESENT, Type: Warning, EventID: 906
svchost (1036) A significant portion of the database buffer cache has been written out to the system paging file.  This may result in severe performance degradation.
Resident cache has fallen by 4749 buffers (or 97) in the last 1 seconds.
Current Total Percent Resident: 2 (111 of 4860 buffers)

always followed by ESENT EventID 912
svchost (1036) A portion of the database buffer cache has been restored from the system paging file and is now resident again in memory. Prior to this, a portion of the database buffer cache had been written out to the system paging file resulting in performance degradation.
Resident cache has restored by -1 buffers (or -100) in the last 589 seconds.
Current Total Percent Resident: 0 (0 of 9 buffers)

and on one server preceeded by these almost always

ESENT 102
msiexec (4124) Instance: The database engine (6.02.9200.0000) is starting a new instance (0).
0
I have just had a Malware Bytes Enterprise Anti Malware database update (v2018.01.27.03) (dated 2018/01/27 15:38:31 GMT) and this has updated on my servers and effectively flagged every server service.

I have managed to get in via vSphere into my DCs and turn off "Website Blocking" which now makes internal DNS work. However I have an Exchange server which wont work and appears to be flagging some of the services for quarantine. Further more restarting the servers causes the "Website Blocking" to enable itself again and the issue persists.

I am on the verge of uninstalling the client on the servers to try and get a stable environement. As I cannot access my email I cannot access my MBAM support so I am unable to raise a case. Does anyone have MBAM and having the same issue and can raise a case?

Thanks,
Tom
0
Hi,

I am curious if it is a security risk to keep internal files within the same level of the accessible directory. I am using Plesk to manage my server.

Plesk sets up the directory structure as such
  1. vhost
    1. example.com
      1. error_docs
      2. http
      3. logs

Within the example.com directory, the http directory is accessible to the public via www.example.com

i have added additional directories within the example.com directory to keep everything in the same spot. The additional folders contain sensitive information.

I know that these folders are not directly accessible to standard users but im curious if i should move them up the directory hierarchy so i only have the public http directory.  Or is this something i dont have to even worry about
0
Hi

Hi we are using VMware- Virtual appliance for our network infrastructure .I was working on the server room tidying the cables  and I have received an email triggered from VMware infrastructure as follows:

Target: ESX-001.domain.local
Stateless event alarm
 
Alarm Definition:
([Event alarm expression: Network Redundancy Degraded] OR [Event alarm expression: Network Redundancy Degraded on DVPorts])
 
Event details:
Uplink redundancy degraded on virtual switch "vSwitch1". Physical NIC vmnic3 is down. Affected portgroups:"NFS".

At the moment the servers are up and running without any problems.
Please let me know if there is a problem , if so where I need to look at to rectify the problem.

Thanks  and  help will be great.
0
This is a fresh install of Exchange 2016 CU8 on windows server 2016 standard.

Driver letters:

C: OS

D: Exchange 2016 CU8 ISO (mounted)

After Exchange 2016 CU8 install, the ISO was dismounted and I setup a new data drive for Exchange. The data drive took drive letter D: by default. When I restarted the server, D:\AdvancedDataGovernanceLogs folder was created.

If I change the data drive letter from D: to something else like E: drive, D:\AdvancedDataGovernanceLogs folder does not get created when the server is restarted.

What is AdvancedDataGovernanceLogs folder and how do you change the location?
0
Hello,
any free web file server with modren interface for iis  ?
thanks.
0
I already have a "Server Room" temperature device that
automatically emails and calls me when the TEMP goes
above 75 degrees, allowing me to fix whatever
AC issues I might have.

What "Automatic Shutdown during Overheating"
features can I setup on my Windows 2012 Server,
Dell T630 so I don't have to worry about
the below happening ?

Maybe some type battery backup that automatically
cuts off the power supply after the room reaches 90
degrees, I do not need it to GRACEFULLY shutdown,
it can FORCEFULLY shutdown if needed

 1. server room AC fails, internet fails, but power
    is still on, room goes to 90 degrees, but I never
    get emails and calls since my "Server Room"
    temperature device cannot connect to the INTERNET

 2. I get automatic email at 2am on Saturday morning,
    but cannot drive the 40+ minutes to work to manually
    shut down the servers since it is ICEY outside and my
    home VPN internet connection is down so I cannot
    remote in to shutdown the servers
0
after I ran below, my owncloud become like this, any idea how to fix it ?

semanage fcontext -a -t httpd_sys_rw_content_t '/var/www/html/owncloud/data'
restorecon '/var/www/html/owncloud/data'
semanage fcontext -a -t httpd_sys_rw_content_t '/var/www/html/owncloud/config'
restorecon '/var/www/html/owncloud/config'
semanage fcontext -a -t httpd_sys_rw_content_t '/var/www/html/owncloud/apps'
restorecon '/var/www/html/owncloud/apps'

setsebool -P httpd_unified 1
setsebool -P httpd_execmem 1


123
0
Two Windows domains
1domain local to our corporate office
2nd domain connected via VPN tunnel
No authentication / trusts between domains

Website site located in 2nd domain. This is an "internal" site and is not accessible outside of our network connection via VPN tunnel

We are unable to access site in 2nd domain unless we utilize IP address of the web server.

Should I be looking at DNS forward lookup zone? Should I be making changes to local user HOST file?
0
The description for Event ID '1073742825' in Source 'BugCheck' cannot be found.  The local computer may not have the necessary registry information or message DLL files to display the message, or you may not have permission to access them.  The following information is part of the event:'0x000000ca (0x0000000000000001, 0xffffe001104dbe20, 0xffffe0010cbb4800, 0x0000000000000000)', 'C:\Windows\MEMORY.DMP', '121917-38656-01'


On Tue 12/19/2017 3:07:02 PM your computer crashed
crash dump file: C:\WINDOWS\Minidump\MEMORY.DMP
This was probably caused by the following module: ntkrnlmp.exe (nt!KeBugCheckEx+0x0)
Bugcheck code: 0xCA (0x1, 0xFFFFE001104DBE20, 0xFFFFE0010CBB4800, 0x0)
Error: PNP_DETECTED_FATAL_ERROR
Bug check description: This indicates that the Plug and Play Manager encountered a severe error, probably as a result of a problematic Plug and Play driver.
The crash took place in the Windows kernel. Possibly this problem is caused by another driver that cannot be identified at this time.
0
I'm taking on a few clients in 2018 and by 2019 I hope to have enough of a portfolio to pay rent by taking on new clients full time.

I am going to offer hosting to my clients, renting out VPS servers and providing security updates, SSL certificates for maybe $25 a month.

I was thinking it would be best to pool money and rent a 8 core 16GB server and host sites on it. I figure the sites can handle more fluctuations of traffic.

I don't know how to monitor this.

I was going to use pingdom.com or a similar service to make sure the sites are always up and that I'm notified if they go down.

What would be the best way to monitor the server resources that the sites take up. Is it as primitive as just keeping stats or can we do better than that?

Also is $25 a good price to charge?
0
I added some capacity to both virtual hard disks of the only 2012 R2 guest running on the 2012 R2 host. Disk capacity was added to the guest, and I expanded both drives on the guest. All seemed good.

Little while later I received a message that the replication was critical. The 1st event ID was 33680, which only said the replication failed. This was followed immediately by IDs 32086 and 32422.

32422 said:
Hyper-V Replica failed to apply the log file onto the VHD for virtual machine 'xxx-Svr1'. (Virtual machine ID 05EB0EC0-E24E-4F3E-9AB8-CC005C78634D). An out-of-bounds write was encountered on the Replica virtual machine. The primary server VHD might have been resized. Ensure that the disk sizes of the Primary and Replica virtual machines are the same.

Oh crap...didn't realize I had to also resize the disks on the replica, too! Sigh...

https://blogs.technet.microsoft.com/virtualization/2013/11/14/online-resize-of-virtual-disks-attached-to-replicating-virtual-machines/ said to resize the disks on the replica, then resume replication.

Did all that...to no avail!

Restarting the host and the replication servers didn't resolve the problem. Yikes!

What should I try next?

Thanks

Mark
0
I'm getting intermittently high CPU usage on Win2k8r2 Standard server.  just a little while ago I wasn't even able to rdp in.  my main issue is that we have Symantec Backup Exec on this server and the jobs are failing or going really slow most likely due to this high CPU usage.  At times it would be at 90 - 100%.  

About this physical server:
Dell PowerEdge 6950
The C: drive is in a Raid-1 configuration and is either SAS or SATA drives.  
Dual-Core AMD Opteron Processor 8218 2.59 GHz (2 processors)
12 GB RAM, 64-bit OS
Raid controllers: two Perc 5/1 Adapters and two Perc H800 Adapters (all attached to 4 Quantum tape drives)

I'm thinking that this may be a hard drive issue.  Or it could be a driver issue with the RAID controllers.  What is the best way I can go about diagnosing the hard drives on a server?  I've already contacted Symantec and Quantum and I don't believe it is their issue. Quantum firmware and drivers are completely updated to latest version.  Any other feedback would be helpful?
0
I use Trend Micro officescan ver 11 . I set up a scheduled job for log maintenance which deletes an old firewall record. The job is finished. the log size remains unchanged. I don't ideal how to check this job status.
0
i am replacing a domain controller server running 2008r2 with a new box running 2016
the current server has exchange 2007 running it as well it will be upgrade to exchange 2016

question is are there any best practices to do such a move?
are there any quick steps or will it be painstakingly long to do?

many thanks a head of time

Florian Fullum
0
Hi,
Having trouble with workstations running a new software program that uses a SQL DB on an SBS 2011 server (Medtech32 Medical Software.)
Disabling the Server's Firewall allows it to run on the workstations.  I've added the Firewall rules to the Server as stated by Medtech but it still doesn't connect.  Any ideas?
The ports as per their docs are:
TCP Port 3050  on internal LAN/WAN
UDP Port 300 on internal LAN/WAN

Thanks.
0
I'm trying to Sysprep a new Windows 10 image that has been built using MDT.  I keep receiving this message:

2017-12-01 09:02:29, Error                 SYSPRP Package 9E2F88E3.Twitter_5.7.1.0_x86__wgeqdkkx372wm was installed for a user, but not provisioned for all users. This package will not function properly in the sysprep image.

2017-12-01 09:02:29, Error                 SYSPRP Failed to remove apps for the current user: 0x80073cf2.

2017-12-01 09:02:29, Error                 SYSPRP Exit code of RemoveAllApps thread was 0x3cf2.

2017-12-01 09:02:29, Error                 SYSPRP ActionPlatform::LaunchModule: Failure occurred while executing 'SysprepGeneralizeValidate' from C:\Windows\System32\AppxSysprep.dll; dwRet = 0x3cf2
2017-12-01 09:02:29, Error                 SYSPRP SysprepSession::Validate: Error in validating actions from C:\Windows\System32\Sysprep\ActionFiles\Generalize.xml; dwRet = 0x3cf2
2017-12-01 09:02:29, Error                 SYSPRP RunPlatformActions:Failed while validating Sysprep session actions; dwRet = 0x3cf2
2017-12-01 09:02:29, Error      [0x0f0070] SYSPRP RunExternalDlls:An error occurred while running registry sysprep DLLs, halting sysprep execution. dwRet = 0x3cf2
2017-12-01 09:02:29, Error      [0x0f00d8] SYSPRP WinMain:Hit failure while pre-validate sysprep generalize internal providers; hr = 0x80073cf2
2017-12-01 09:11:44, Error                 SYSPRP Package 9E2F88E3.Twitter_5.7.1.0_x86__wgeqdkkx372wm was installed for a user, …
0

Server Software

7K

Solutions

12K

Contributors

A server is a computer program or a machine that waits for requests from other machines or software (clients) and responds to them. This architecture is called the client–server model. The clients may run on the same computer or may connect to the server over a network. The purpose of a server is to share data or hardware and software resources among clients. Typical computing servers are database servers, file servers, mail servers, print servers, web servers, game servers, and application servers.