Sophos

183

Solutions

346

Contributors

Sophos develops products for communication endpoint, encryption, network security, email security and mobile security as well as unified threat management. Products include hardware (or software virtual appliance) network firewalls including web browsing protection, AntiSpam filters and antivirus protection, encryption and data protection, web filter, antispam and mobile content and device management tools.

Share tech news, updates, or what's on your mind.

Sign up to Post

Trying to get Sophos Puremessage on Windows SBS 2011.
The Sophos Management Console is on a different server and have already successfully installed the AV client on this server.

When running the setup.exe for Puremessage 314 I get the the following error:

Setup encountered an error while gathering system information.
Error details: COM error-code 0x80041001 : IDispatch error #3585

I enabled the PureMessage logging in the registry as recommended on the Sophos site and the log file shows the same error:

MsiUtils.cpp         pr:3844 th:6396 ln:00392 12:31:18.673 INF   + Entering Function : UTIL::MSI::MsiProcessTextMessage()
MsiUtils.cpp         pr:3844 th:6396 ln:00399 12:31:18.674 ERR     0x01000000: Setup encountered an error while gathering system information.
Error details: COM error-code 0x80041001 : IDispatch error #3585


Would appreciate any ideas on where to look for issues.
0
Enroll in June's Course of the Month
LVL 9
Enroll in June's Course of the Month

June’s Course of the Month is now available! Experts Exchange’s Premium Members, Team Accounts, and Qualified Experts have access to a complimentary course each month as part of their membership—an extra way to sharpen your skills and increase training.

I am trying to develop a package installer of Sophos 9.6.2 for Mac OS X - and having a bit of a nightmare doing it!

I've followed the latest updated steps for configuring the installer with the server details using the command line CreateUpdatePreconfig which correctly creates the plist needed.  I'm upsing packages to create the package, and using the pre and postinstall scripts as details in the derflounder article (https://derflounder.wordpress.com/2015/06/17/revisiting-sophos-enterprise-anti-virus-for-mac-9-2-x-deployment/) - all goes well until I try to install the package, at which point it gets to about 30% and fails with an "Install Failed" error.  looking through the install.log file I can see "couldn't posix_spawn: error 8" and it fails.  I've tried changing the patchs to the files, recreating the preconfig scripts to add single quotes and quotes roung the password and username as detailed, but still no joy.

Can anyone offer any advice here - any pointers appreciated!
0
Looking to move to a managed AV solution for our district. We have approximately 400 Windows-based endpoints (will soon be all Windows 10.)

Recommendations/tips/opinions welcome!
0
Hi Everyone,
we have our company website hosted in Godaddy. we have an option called tracking parcel. when i enter the parcel id and enter its just loading but the information is not retrived. when i looked into the inspect option ,network it shows "Curl error: Failed to connect to 118.201.198.205 port 8080: Connection refused0"

we have sophos firewall where i have configured a rule for the same public IP for port forwarding .
i am not sure where the connection is refused and how to check the same.

kindly help me
0
We have Sophos UTM 9 that is providing dhcp. There are maybe 50 laptops in use.  There are access points through out the two buildings. The two building are connected with hp filber switches. The access points are meraki but there are a couple of older cisco access points.  I keeping getting calls about users not being able to connect to the internet. I find that they are connected to the wireless but the connection has a yellow bang symbol over it.  I release the address, flush the dns, disconnect and reconnect to the wireless but nothing fixes the issue.  The only thing that works in these instances is to set a static ip and dns.  Does anyone have a suggestion on fixing this or an idea of what is causing this?
0
Hi,

I purchased a sophos XG 85 so that I can do a home installation of the Sophos software.   According to their forums, Home XG can now one installed on their hardware (see http://feature.astaro.com/forums/330219-sophos-xg-firewall/suggestions/10754394-allow-xg-home-edition-run-on-sg-hardware).  However, to my surprise, the unit does not have an hdmi connection.   How do I connect a screen to this?  There is a com port and an rj45 to db9 cable.

Thanks
0
need to install a sophos firewall. there is a cisco router that the ISP is plugged into and it has quite a bit of config on it. we are wanting to use the firewall primarily for webfiltering traffic. We would like to place it behind the cisco router. not exactly sure how to get web traffic to go through the firewall to be blocked/allowed. The client server runs DHCP and broadcasts the gateway as the internal ip of the router.
0

Sophos

183

Solutions

346

Contributors

Sophos develops products for communication endpoint, encryption, network security, email security and mobile security as well as unified threat management. Products include hardware (or software virtual appliance) network firewalls including web browsing protection, AntiSpam filters and antivirus protection, encryption and data protection, web filter, antispam and mobile content and device management tools.

Top Experts In
Sophos
<
Monthly
>