Windows 7

47K

Solutions

30K

Contributors

Windows 7 is an operating system from Microsoft. Features include multi-touch support, a redesigned Windows Shell with a new taskbar, referred to as the Superbar, a home networking system called HomeGroup, and performance improvements.

Share tech news, updates, or what's on your mind.

Sign up to Post

Problem:

I am using Ms Excel 2013 and not able to search the new templates .

Already tried :

Some users are able to find the template .Which means it is not network level issue .
0
We are still having problem with error 1327 forAdobe Reader.
This is an old problem which is supposed to be fixed by a workaround. It has to do with where the "my documents folder" registry points to.
We are in a SMB-Environment where the "My Documents" folder is still mappen in AD-clients profile settings for homefolder to a user home catalog on the fileserver. In our case U:
We know how to solved it by using a "subst U: "C:\Windows" command everytime we upgrade localy. It has been the design of windows 7. As I can see today no one else seems to have this problem why my Question is how did this error get its solution for mapped My documents drive från default C: to other like U:.
Was it Windows 10, server 2012 and later or is there another "by design" solution for "mapped folder" that we do not use.

Just curious why no one else seems to have this problem 2018.
Question: How do others fix this without having to do it at end user.

Regards Cicero
Environment Windows server 2008R2 and Windows 7 clients.

IT is impossible to answer this question due to some lock to the comment function. But the answer is to deinstall the Adobe products and correspondings and restart computer and then visiting Adobe download and get the last version to install. To uppdate to last version does not work. On some computer the next update now works. Something Adobe related even if they claims it is Windows. Only Adobes product have this problems in our environment. We have many other …
0
Hello Experts,

Our workstation are Windows 7 but moving to Windows 10.  We have local intranet application website that only seems to work enabling Internet Explorer "Enable third-party browser extensions".    I haven't found much information on the web on this.  The only way we can get the local website to work properly is to leave third-part browser extensions enabled.  

How much of a security risk is this?  I just don't get a warm fuzzy feeling leaving this enabled for several of my computers.  Your thoughts?
0
We have a Windows 7 Pro PC that suddenly won't take incoming (inbound) RDP connections. It has worked fine for a long time, but now suddenly won't accept any RDP connections. It will initiate and RDP connection and connect to another PC fine, but you can't connect to it, from another PC. The "Allow connections from other computers..." is selected, so it's not that, and everything else seems to be fine (including firewall settings), and I'm at a loss as to what else to check. If anyone has any ideas on what I could check next, I would appreciate it.
0
I am trying to upgrade a workstation from Win 7 to Win 10, but every time I attempt to do so, the installer gets stuck. I have tried this installation via Local Admin and Domain Admin, still no luck. I am attempting this installation via the Media Creation Tool. Has anyone else encountered this problem ?

Windows 7 is completely up to date.
All drivers are up to date.
BIOS is up to date.
Its a Dell Precision M4700 laptop.
16GB Ram.
CPU I7-3840QM @2.80GHz
0
I am having issues with MDT build 8450.

I created brand new task sequences to install both Windows 7 and Windows 10 through a UEFI boot.
Both 7 & 10 fail before the deployment even gets out of the PE environment.
The failure happens right after the OS is copied to the destination drive.

I get the error:
FAILURE ( 5615 ): False: Boot Drive was not found, required?
Litetouch deployment failed, Return Code = -2147467259  0x80004005
Failed to run the action: Install Operating System.
Unknown error (Error: 000015EF; Source: Unknown)

BIOS boot deployments work without issue.
I have left the Format & Partition tasks just as MDT created them, no modifications.

The logs are attached.

Any ideas what is going wrong?
Thanks in advance.
0
Hi,
We are facing the below debugger issue in Microsoft visual studio12 issue while working with IE version 11 and windows7 (64 bit ),When we use the debugger keyword in the JavaScript  in code behind file.

An unhandled exception(Script Breakpoint) occured in iexplorer.exe[8396]

We have also tried the following steps
1.Cleared the local tempfile ,passwords etc. in internet settings as well as in \Local\Temp path
2. Enabled the 2 checkbox (Disable Script debugging in IE and other ) in Advanced option and also Reset the Internet settings  
3.Enabled the  Compatibility mode in System32 for vsjitdebugger.
4.We have restarted the machine also.
But still we are getting the attached error while running the application in IE. Please suggest us any solution to resolve this issue and also confirm us whether it requires any system admin rights to do further investigation to resolve the attached issue. Since at present we don’t have the system admin rights for the system in which issue occurs
JSError.PNG
0
Why am I suddenly unable to modify certain things and or change passwords?
It says I need administrative permission which I had. Now I cant even change the user type.
In Windows 7 Pro my user which was an administrator user, says "unknown user type"?
0
Good morning,
      I have 2 servers, one a domain server and the other machine a Windows 7 machine setup for our quickbooks. We have 9 users usually that are connected at all times and can get to all shares on the domain server. Never lose connection etc.... Now 2 users that are trying to get to the quickbooks share on the Windows 7 machine can't keep connected to the share. I have checked power settings, regedit etc... The only way to re establish connection is to reboot the Quickbooks server(Windows 7 machine). Everyone else stays connected but 2 machines. Any suggestions?
0
hello Guys ...

 

How i can solve error message that display before login windows and access deny to login .

I am using vSphere Client 5.1.0

error messageUntitled.png
0
I have a user that has a 2010 Access database that when he double clicks the database from the folder location or a shortcut on the desktop it opens just fine. If he adds that file or shortcut to his quick launch toolbar in Win 7 pro it opens the Access program and he has to select the database instead of opening the database?
0
Hi,

We have recently upgrade to O365 and Excel 2016. We have an issue where Excel will randomly slow down, by which i mean take up to 10 seconds to respond to commands such as entering text, moving cells or switching between sheets. This can last up to 5 minutes some times. We are running Windows 7 Pro 64 bit with O365 Business Addition 64 bit. This includes Office 2016.

I cannot for the life of me find out why it is doing this. Has anyone else encountered this issue and have a solution?
0
Hello

We are using Nessus scans and scanning HP t730 thin clients with Windows 7 image, Nessus reports that TLS and SSL need updating, checking with Nessus, HP and Microsoft, there is no consensus if this is the Windows 7 image or the HP t720 unit itself, anyone have any input?

Thanks,

B
0
Hi Everyone,

In my environment, i'm using a SAMBA Server acting as PDC (Primary Domain Controller), where users can authenticate with Windows Workstations in our SAMBA Domain (like a AD Domain). I installed  RSAT in windows 7 to manage the Active directory users & groups.

BUT in my environment i dont have an Active Directory. Just SAMBA as PDC.

I would like to install the GLPI Tool in my environment, but i have a great number of users. And would be better if users could authenticate in my GLPI through my Samba (in other words, GLPI reading SAMBA's Users Database).

So this is my question: What can i do about this? GLPI can access directly SAMBA's Database to authenticate users? Or no?

Thanks in advance.
0
Okay, so I'm trying to use the runas with smart card credentials.  It works, but only through the command line window.  Instead I would like it to automatically bring up the standard GUI that shows the smart cards.

Example:  I want to use getmac to grab a mac address of a computer on the network.  I can only do this with credentials.  We use smart cards only.  I'm trying to get that info, redirect it to a simple text file, and then display that text file later.  Yes, I can get it to work in the command line window, but I want to select the smart card from the GUI instead.  Any way to do this??

VBA Code:

Shell "runas /smartcard getmac /s " & ipaddress & " >>MACINFO.TXT"
Shell "notepad MACINFO.TXT"
0
Hello I have this scanner and every time when I scan barcode I must press enter for next step.some body to help me how to config to be auto enter data wedge is 3.7
0
I have mysql running with 5 databases how to make an mysqldump statement for all databases that i have the 5 databases seperatly back up

Thanks in advance

Danny
0
On 4 out of 80 machines running spark, we recently starting having issues with.  might have corresponded with some windows up date - can't say for sure but can't rule it out.  All computers in question are Dell Precision workstations with 4 monitors hooked up to them.  varying in age but NVDIA cards, Zeon processors, 16gb RAM.  Windows 7.

Spark launches fine but if it's on any monitor except the "main" monitor (as show in windows) the Spark window is not visable.  It's there - if you put a window over it and move the window - it will show the shadow of the window that was there.  same with the Spark chat box.   person appears on line - etc.  All functions seems to work - you just can't see it.  you move the Spark windows to the main monitor it works fine.  

Tried uninstall/reinstalling spark.  deleting Spark profile.  updating video drivers.  changing screens around.  you might get Spark to work for 5-10min but eventually it will disappear, distort or otherwise appear non-responsive but it's just cause it's not being displayed right.  so the work around is to leave it on the main screen which is fine for everyone but my doctor who is having issues and what he needs to run.  so I need a fix and I have no idea.  

any search shows me older issue 4+ years ago - which either do not apply or involve things we've tried or upgrading to the version of Spark we're on.  

any ideas are appreciated.  seems to be some conflict with windows on extended monitors and spark - a …
0
I have modified my Windows 7 registry so a script I have written can implement a corporate email signature.  It locks down the signature so it can not be modified from Outlook, and works perfect. However now I need to select between multiple signatures and the Dropdown is missing.  I tried to add it in manually by going and customizing the ribbon, but it stays grayed out.  When I test this on Office 2016 it works just fine.

Error-Registry.pngError-InsertTab.pngError-NewTab.png
0
Hello All,

I have a strange (or at least unexpected) thing happening when I rebuild a project. I am using VS2013 Pro on Windows 7 pro 64.

When I "build" the app, it builds and finishes. When I "rebuild" the same app, it appears to run the app. Here is the InitInstance code:

BOOL CSTArH6TPHostApp::InitInstance()
{
	HANDLE hMutex_FAC = ::OpenMutex(MUTEX_ALL_ACCESS, FALSE, L"STArH6 Facilitator Process");
	if (hMutex_FAC == NULL)
	{
		MessageBoxA(NULL, "The STAr_KVD Facilitator is not running. Please run STArH6Facilitator.exe before running this application", "STARTUP ERROR", MB_OK | MB_ICONERROR);
		return false;
	}

	HANDLE hmutex_HWP = ::OpenMutex(MUTEX_ALL_ACCESS, FALSE, L"STArH6 HW Process");
	if (hmutex_HWP == NULL)
	{
		HANDLE hEvstarthwp = CreateEventA(NULL, true, false, "H6FAC_STARTHWPROCESS");
		if (hEvstarthwp)
		{
			SetEvent(hEvstarthwp);
			Sleep(2000);
		}
		hmutex_HWP = ::OpenMutex(MUTEX_ALL_ACCESS, FALSE, L"STArH6 HW Process");
		if (hmutex_HWP == NULL)
		{
			MessageBoxA(NULL, "STArH6TPHost requires STArH6HWProcess be running. The STArH6HWProcess could not be started.", "STARTUP ERROR", MB_OK | MB_ICONERROR);
			return false;
		}
	}

	m_Mutex_h = ::CreateMutex(NULL, FALSE, L"STArH6 TPHost Process");
	if ((m_Mutex_h != NULL) && (GetLastError() != ERROR_ALREADY_EXISTS))
	{
		
		AfxOleInit();
		// InitCommonControlsEx() is required on Windows XP if an application
		// manifest specifies use of ComCtl32.dll version 6 or later to enable
		// visual 

Open in new window

0
I am having 2 machines both from different domains. One machine is server 2016 and another is windows 7. I want to create MVC application on Windows 7 which will authenticate users from ADFS. I am able to hot metadata file on Server machine but same is not working in Metadata Document URL while creating MVC project. What should I do?
0
Trying to install updates KB3191895 and KB2596904 to my Win7 Pro PC running Office 2007 Suites.. Tried several times, but I'm install fails with error code 57A. Since the updates are listed as "Important" it would be great to be able to install them. Any ideas what could be done to get them installed properly?
0

Windows 7

47K

Solutions

30K

Contributors

Windows 7 is an operating system from Microsoft. Features include multi-touch support, a redesigned Windows Shell with a new taskbar, referred to as the Superbar, a home networking system called HomeGroup, and performance improvements.